Kihívás még a megye I is

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.12.16. 12:49
Címkék
Egyelőre nem tudja, folytatja-e profi pályafutását Kovács Zoltán, akinek a múlt héten bontották fel szerződését Győrben. A 35 éves, 20-szoros válogatott csatár még érez magában erőt a folytatáshoz, de könnyen elképzelhető, hogy a jövőben csak a barátaival futballozik.

Kovács Zoltánt elkényeztette a futball. Nyert bajnokságot, szerepelt Franciaországban, Görögországban, sőt még Kínában is. Ő volt az utóbbi évek legnagyobb újpesti kedvence. A lila-fehérektől azonban a nyáron elküldték, és Egervári Sándor hívására Győrbe igazolt. Miután az ETO vezetői felmondtak a szakembernek, várható volt, hogy a 35 éves csatár sem marad sokáig a zöld-fehéreknél.

Gondolom, ön sem lepődött meg, amikor Győrben felbontották a szerződését.

Kicsit sem ért váratlanul, hiszen engem Egervári Sándor csábított a klubhoz, miatta mentem oda – mondta Kovács Zoltán. – Nyáron vonzó volt a győri lehetőség, hiszen kiváló körülmények között, jó edzővel dolgozhattam, ráadásul a csapat is remek választásnak tűnt.

Utóbbi állítását annak ismeretében is tartja, hogy a Győr csak a tizenharmadik helyen áll a bajnokságban?

Nézze végig a kezdőcsapatot. Ha elolvassa a neveket, senki sem mondaná azt, hogy ez az együttes a táblázat második felében van. Szóval jó ez a társaság, csak valami miatt nem ment a játék. Elkezdhetnék magyarázkodni én is, de nem teszem. Egyrészt ez már nem az én ügyem, másrészt pedig a lelkiismeretem tiszta. Ha megnézem a Nemzeti Sport osztályzatait, akkor is nyugodt lehetek, hiszen a második legjobb ETO-labdarúgó voltam a rangsorban.

Haragszik valakire?

Eszembe sem jut. Azért vagyok bosszús, mert nem szerepelt jól a csapat. Sajnálom, hogy szinte semmi sem jött össze.

Milyen hangulat uralkodott az öltözőben?

A kudarcok nyilván nem tesznek jót, senki sem nevetgélt a térdét csapkodva. Nem volt nyugalom.

Sőt néhány napja beszédtéma a Győrrel kapcsolatban, hogy valaki, állítólag Egervári Sándor, férfi nemiszervet rajzolt a klub vezetőinek „Ennyit ér itt a szakma” felirattal. Mit szól ehhez?

Elnézést, de én már nem foglalkozom azzal, hogy mi történik a csapatnál.

Már a nyáron is azt gondolták néhányan, hogy visszavonul, de akkor még folytatta. Most befejezi?

Az a baj, hogy túlságosan is szeretek futballozni. Nemcsak meccset játszani, hanem edzeni is. Bevallom, még a futásokat is imádom. A futball minden perce örömet jelent nekem, és minden pillanatot ki akarok használni. Azt mondják, az embert megkeseríti a magyar labdarúgás, de ez rám nem igaz. Sőt mindennap felfedezek valami szépet.

Mi az, ami harmincöt évesen még újdonság önnek?

Kicsit más szemmel figyelem már az eseményeket. Elvégeztem a Testnevelési Egyetem sportmenedzser és rekreációszervező szakát, vagyis talán empatikusabb vagyok a másik oldallal is. Lehetne javítani a futballunkon. Egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy nemcsak a pályán, hanem az íróasztalok mögött is fiatalítani kell.

Ezek szerint inkább vezetőként folytatná?

Még nem, de azzal tisztában vagyok, hogy nem építenek már rám egy csapatot sem. Az én koromban csak kiegészítő szerep juthat egy csatárnak. Persze ha jönne egy érdekes, kihívást is rejtő megkeresés, mindenképpen folytatnám. Ugyanakkor nem akarok én mindenáron profi maradni. Elkényeztetett a futball, főleg Újpesten, de lehet, hogy hamarosan már csak megyei első osztályú együttesben szerepelek majd.

Nehezen tudom elképzelni negyedik ligás csapatban.

Az már tényleg csak hobbi lenne a barátaimmal, de abban is találnék örömöt és kihívást.

Van már konkrét ajánlata?

Nincs. Érdeklődtek néhányan, de semmi konkrétum. Persze nem is sietek, nincs rá okom.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik