Az angol kispad nem vonzó

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.12.16. 12:49
Címkék

Van, aki azt állítja, hogy az Újpest legpiacképesebb – vagyis legértékesebb – játékosa Korcsmár Zsolt. Nos, a fiatal védőnek javában él a szerződése a Megyeri úton, hiszen szeptemberben 2013 nyaráig írt alá a klubhoz. Az azonban könnyen megeshet, hogy az U20-as válogatottban alapembernek számító futballistát kivásárolja egy külföldi klub. Korcsmár Zsolt mögött igen eredményes szezon áll, hiszen az utánpótláscsapattal kiharcolta a világbajnoki részvételt, és az Újpestben is magabiztos teljesítményt nyújtott, lapunk osztályzatai alapján is ő volt a legjobb a belső védők között.

„Az ügynökömtől tudom, hogy akad néhány külföldi érdeklődő – mondta a 19 éves labdarúgó. – A konkrét ajánlatokra azonban még várnunk kell. Nem vagyok türelmetlen, hiszen fiatal vagyok, és szívesen játszanék még itthon is, de ha vonzó ajánlat érkezik, elfogadom. Meg kell ragadni a kínálkozó lehetőségeket, hiszen ez segítene a további fejlődésemben.”

A fiatal magyar labdarúgók jelentős része Angliába szerződik, Korcsmár Zsolt azonban elsőre kisebbet lépne.

„Első körben jó szívvel mennék Hollandiába – folytatta a játékos. – Anglia nagy ugrás lenne, én inkább kis lépcsőfokot célzok meg. Ott könnyebb lenne rendszeresen lehetőséget kapni. Ez azért fontos, mert a kispadon vagy a lelátón ülve nem tudnék előrelépni. Holland klubban nem jelentene leküzdhetetlen akadályt a csapatba kerülés.”

Kérdés, hogy mit szólnak ehhez Újpesten. A lila-fehérek múlt pénteken adták kölcsön a bolgár Liteksz Lovecsnek Sándor Györgyöt, hallani arról, hogy Mario Bozsicsot Dél-Koreába hívják, és Ivan Dudics újpesti jövője is kérdéses. Szóval alaposan meggyengülhet az együttes, bár a kasszának mindenképpen jót tesz, ha eladják a labdarúgókat.

„Amikor beszéltem az Újpest vezetőivel, azt mondták, ha olyan lehetőségem van, amely mindenkinek jó, nem gördítenek akadályt a távozásom elé – mondta Korcsmár Zsolt, jelezve, hogy azért a klub is érdekelt eligazolásában.

Sallói István, az Újpest sportigazgatója is így látja.

„Ha elhagyja a csapatot, vennünk kell valakit a helyére – mondta Sallói István. – Az eddigi változások nembefolyásolták érdemben a helyzetünket, de a védőt mindenképpen pótolnunk kell. Korcsmár Zsoltot sok helyen figyelik, ha jól teljesít, csak idő kérdése, hogy mikor akarja szerződtetni rangos külföldi klub.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik