A kihívás: Bulgária

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2008.12.12. 23:07
Címkék
Kulcsjátékosát veszítette el a bajnoki címre törő Újpest: az őszi szezonban jó teljesítményt nyújtó Sándor György fél évre a bolgár bajnokság harmadik helyén álló Liteksz Lovecshez került.

Miközben az élvonalbeli klubok edzői a csapat megerősítését tervezgetik a tél során, Szentes Lázár vezetőedző a szünet alatt egyik kulcsjátékosa pótlásával lesz kénytelen foglalkozni: a közzépályássor legjobbja, Sándor György pénteken fél évre szóló kölcsönszerződést kötött a bolgár első osztályú Liteksz Loveccsel. Az őszi idény után a bajnokság harmadik helyén álló csapatnak opciós joga is van a futballista játékjogának végleges megszerzésére, amire van esélye, hiszen láthatóan ragaszkodik Sándor Györgyhöz. S hogy miért írhatjuk ezt? Azért, mert a bolgár megfigyelők elsősorban Mario Bozics esetleges átigazolása miatt látogatták az Újpest bajnoki meccseit, végül mégis a háromszoros magyar válogatott játéka győzte meg a őket, akinek a lovecsi lehetőség immár a második külföldi próbálkozása lesz.

„Bízom benne, hogy a bolgár légióskodás nagyobb sikerrel ér véget, mint a plymouthi kirándulás – árulta el az orvosi vizsgálaton megfelelő s azt követően a megállapodást aláíró Sándor György. – Az angliai szereplést nem is tekintem külföldi állomásnak, úgy tartom számon, hogy belekóstolhattam a nyugati légkörbe. Míg a Plymouthban egyszer sem léptem pályára az első csapat meccsén, a bolgár együttesnél láthatóan számolnak velem. Előrelépésként fogom fel a szerződést, hiszen rendszeres UEFA-kupa-résztvevőhöz kerültem, és bár nincs tökéletes képem a bolgár bajnokságról, azt válogatottjuk eredményei tanúsítják, hogy a magyarnál színvonalasabb ligába kerültem.”

Kérdés, hogy Sándor Györgynek Bulgáriából nagyobb esélye lesz-e bekerülni a válogatottba, mint a magyar élvonalban szereplő játékosoknak...

„Erre csak azt mondhatom: szeretnék még válogatott lenni, de nem ez motivált a döntésem során. Igazából nem is szabad, hogy ez foglalkoztassa a futballistát, mert akkor nem tud a klubcsapatára, a teljesítményére koncentrálni. Nekem most az a feladatom, hogy a január ötödikén kezdődő dubai és antalyai edzőtáborozással kiegészített felkészülés során meggyőzzem Sztanimir Sztoilov edzőt, és mihamarább beilleszkedjek új csapatomba. Kézhez kaptam néhány Lovecs-meccs felvételét, így a következő napokra már meg is van a programom: videózás éjjel-nappal.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik