Nem úszta meg a kupagyőztes

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2008.12.06. 23:27
Címkék
A hetedik forduló rangadóján a Ferencváros meglepetésre legyőzte a bajnoki ezüstérmes Egert (8–6).

Egyre erősebb csapat épül a Népligetben. Somossy József harmadik éve dolgozik a zöld-fehéreknél, és vezetésével folyamatosan közelít a nagyokhoz az előző három idényben hatodik helyen végző együttes. Mostanra eljutott odáig, hogy időnként felveheti a versenyt a nagy négyes tagjaival, sőt a Szeged botladozása felcsillantotta az esélyt (persze ez igaz az Újpestre is) a legjobb négy közé jutásra. Ezt a vélekedést az Eger elleni bajnoki erősíthette tovább – vagy éppen cáfolhatta meg.

Az első félidőben többször is kettészakadt a pálya, de a különböző létszámú le- és felúszkálásból a Ferencváros jött ki jobban: háromszor is megúszásból talált be az egyébként jól védő Szécsi Zoltán kapujába. Eközben az Eger csak küszködött az időnként inkább vízi birkózásra, mint vízilabdára hasonlító partin, s hiába erőlködött, nem tudott mit kezdeni a Fradi kemény védekezésével – erről árulkodik a meccs feléig szerzett két gólja a zöld-fehérek négye ellenében. Pedig a forduló előtt második helyezett hazai együttes már a negyedik percben elveszítette egyik legjobbját, Dávid Zoltánt. A vendégek közel sem tudtak úgy felpörögni erre a mérkőzésre, mint a múlt vasárnapi kupadöntőre, ráadásul nem akadt senki, aki a hátára vette volna a csapatot.

S hogy még rosszabb legyen a látogatók szája íze, a Ferencváros remeklésében főszerepet játszottak az Eger korábbi pólósai: a hatalmas bombagólt lövő és egy fórt értékesítő Bálint Gergő, a megúszásból és akcióból is eredményes Császár György, valamint a hevesiek ellen rendre extra motivációval vízbe szálló Jászberényi Gábor. A kapus már az első sípszótól kezdve fanatizálta magát, majd minden egyes hárítása után szinte tombolt – látni lehetett rajta, eksztázisban véd.

A nagyszünet után Szécsi Zoltán is cserével végleg hagyta el a medencét – nem hagyta szó nélkül, hogy a mérkőzés előtt a zsűri tagjainak csokimikulásokat osztogató Kiszelly Gábor előbb kiállította, majd büntetőt (melyet a kényszerből kapuba álló Bundschuh Erik fejjel semlegesített) ítélt ellene. A záró nyolc percre puhult a csapatok védekezése, azonban hiába lőtt ebben az időszakban ugyanannyi gólt az Eger, mint amennyit az előző három negyed során öszszesen, Valics Bence hálója sem maradt érintetlen, így a Fradi tartotta az előnyét. Másfél perccel a vége előtt fórba került az Eger, ám rontott, ezzel pedig elbukta az utolsó esélyét is; megérdemelten győzött a hatalmasat küzdő Ferencváros.

Jó csapat lett a Fradi. Ezt szombaton is bizonyíthatja, amikor a címvédő Vasas látogat a Népligetbe.

Tabella a 16. oldalon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik