Néhány futballista már pénzhez jutott

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2008.12.06. 23:27
Címkék
Kedvező fordulat Diósgyőrben: a szombati, Nyíregyháza elleni Ligakupa-meccs után hazainduló, illetve anyagi gondokkal küszködő fiatal játékosok hozzájutottak pénzük egy részéhez. Habár a klubvezetőség új befektetőket s szebb jövőt ígér, a nehézségek nem szűntek meg teljesen: a csapatkapitány Tóth Mihály például egy fillért sem kapott még…

Lehet, ha a bevásárlóközpont egyik boltjában kerül hasonló szituációba a futballista, nem várja ki a sorát, megunja az álldogálást. Pénteken azonban egy csoport diósgyőri labdarúgó türelmesen várakozott Dlusztus Imre ügyvezető irodája előtt, egyik játékosnak sem fordult meg a fejében, hogy tolakodjon, továbbinduljon – mégiscsak a hónapok óta csúszó fizetések törlesztése volt „napirenden”.

Az edzést követő közös étkezés után a külföldi labdarúgók, akik a szombati Ligakupa-mérkőzést követően hazautaznak, illetve azok a fiatalok, akik anyagi gondokkal küszködtek, hozzájutottak járandóságuk egy részéhez. A DVTK japán légiósa, Honma Kazuo is megkapta a töredékét annak a pénznek, amellyel a klub tartozik neki.

„Ennek az összegnek is örülök, kellemetlen lett volna úgy hazaindulni vasárnap, hogy arról kell beszélnem otthon a családnak, nem kaptam meg a járandóságomat – mondta a japán légiós. – Az otthon eltöltött hetek alatt pincérként szeretnék segíteni édesanyám éttermében, s mivel családi vállalkozásról van szó, természetesen nem kérek fizetést a munkámért. Ám amíg az otthoni kisegítő ténykedés szívügyem, Magyarországon profi labdarúgó vagyok, aki becsülettel megdolgozik a pénzéért. Remélem, a jövőben rendeződnek a diósgyőri gondok, nem lesz hasonló csúszás, s mire januárban visszaérek, a tartozás további részét is megkapom.”

Nem volt ennyire szerencsés Tóth Mihály, aki nem szerepelt a kifizetett játékosok között. A DVTK csapatkapitányát arról kérdeztük, várható-e a legutóbbi, Bőcs elleni mérkőzésen történt sztrájkhoz hasonló felhívás – mondjuk a mai, Nyíregyháza elleni Ligakupatalálkozón…

„Azt hiszem, a legutóbbi sztrájkkal elértük célunkat, jeleztük, hogy nincs minden rendben a klubnál, ugyankkor megmutattuk, van tartása a csapatnak – így Tóth Mihály. – A pénteki megbeszélésen kedvező hírekről számoltak be a vezetők, állítják, sikerült megállapodniuk két tőkeerős befektetővel, és szerepvállalásukkal orvosolhatók anyagi bajaink. Látható, hogy megmozdult valami, hiszen a légiósok és a fiatalok is hozzájutottak pénzük egy részéhez, ám én továbbra sem kaptam fizetést. Azt a tájékoztatást kaptam, hogy a jövő héten, illetve januárban rendezik a tartozásokat. Most már felesleges hangoskodni, verni az asztalt, várok, és bízom benne, hogy hamarosan tényleg kifizetnek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik