Az Atomerőmű volt a legerősebb

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2008.12.06. 23:27
Címkék
A férfiaknál az Atomerőmű, a nőknél a KSI SE nyerte meg a szombati csapatbajnokságot.

„Én kikaptam, kérj valaki jobbtól” – mondta Braun Ákos a tőle aláírást kérő kissrácnak a Megyeri úti dzsúdóteremben, ahol a csapatbajnokságra került sor. Amikor a világ- és Európa-bajnoknál a paksi csapat nagy öregjeiről érdeklődtünk – a tervek szerint mind a négy barcelonai érmes (Kovács Antal, Csősz Imre, Csák József és Hajtós Bertalan) tatamira lépett volna –, folytatta a poénkodást. „Csak Anti és Csősz Imre mérlegelt, bár utóbbi esetében százötven kilónál kiakadt a mutató” – zrikálta a debreceni, jelenleg önkormányzati képviselőként dolgozó kiválóságot, akit miután szembesítettünk Braun kijelentésével, anynyit jegyzett meg: ő is meglepődött, mert így nem tudta bizonyítani, hogy hozta a súlyát – a 155 kilót. Végül nemcsak a sportvosi engedély hiánya miatt távolmaradó Csák és Hajtós, hanem Csősz sem versenyzett, mivel a riválisoknál igen erős nehézsúlyú ellenfelek vártak volna rá, az olimpiai bronzérmes pedig nem akart minimális edzéssel a háta mögött „bohóckodni”.

Braun Ákos viszont a nap egyik legpikánsabb partiját vívta egyik legjobb barátjával, az egyébként 66 kilós Ungvári Miklóssal, aki most mutatkozott be a MTK színeiben, s a fogyasztással nem vesződve egy kategóriával feljebb indult. Folyamatosan űzte-hajtotta Braunt, igyekezett kihasználni, hogy ellenfele rosszabb edzettségi állapotban van, végül egy vitatott (előbb megadták, majd visszavonták, majd újra megadták a bírók) kokával legyőzte cimboráját. Ez sem volt elég azonban csapata sikeréhez, mivel ezen a napon a paksiak verhetetlennek bizonyultak, magabiztosan teljesítve szerezték meg a csb aranyérmét – így Braun Ákos sem maradt siker nélkül, Bor Barna pedig remek meccsen ipponnal verte meg a 169 kilós lengyel óriást, Janusz Wojnarowiczot.

A nőknél három csapat nevezett, s a körmérkőzések után a KSI-sek örülhettek. A második helyezett Honvédnál ugyan bemelegített az ezúttal 78 kilóban induló (72-vel mérlegelő) Mészáros Anett, ám ellenfél hiányában csak a mérkőzések előtti mozgás jutott neki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik