Azerbajdzsán biztos nem kell

K. A.K. A.
Vágólapra másolva!
2008.12.03. 00:06
Címkék

Andorka Péter Azerbajdzsán ban járt.

A futballista egy napot töltött az egyik élvonalbeli csapatnál, hiszen külföldre akar menni – igaz, nem kifejezetten a messzi kelet a cél… A Szombathelyi Haladás játékosa az NB II Nyugati csoportjában két bajnoki idényben is a legeredményesebb csatár volt, nem véletlen, hogy a nyáron, az átigazolási időszakban többen is érdeklődtek iránta. Az Újpest is szerette volna átigazolni a csatárt, de mivel a 200 ezer eurós vételárat sokallták a lilák, nem jött létre az üzlet.

A bajnokság kezdetekor dőlt el véglegesen, hogy Andorka Péter mégis Szombathelyen marad. Ez a tény nagyban befolyásolta a felkészülésben, és ezért nem tudott gyökeret verni a csapatban. Tizenhárom alkalommal szerepelt az NB I-ben, de csak egyszer kapott kezdőként lehetőséget.

A játékos szerződésében az áll, hogy ha külföldi csapatot talál magának, és meg tud egyezni a klub vezetőivel, akkor mehet – így került Azerbajdzsánba.

„Menedzserem segítségével jártam a keleti országban – mondta Andorka Péter –, de az ottani lehetőségek nem nyerték el a tetszésemet, ezért nem is tárgyaltunk. Nem baj, régi vágyam ugyanis, hogy nyugat-európai csapathoz tudjak szerződni. Jó lenne, ha a felkészülési időszak előtt eldőlne a sorsom, mert nem szeretnék úgy járni, mint az őszi szezon előtt. Jól érzem magam Szombathelyen, szeretnek, megbecsülnek, és úgy érzem, a közönség tiszteletét is elnyertem. Ha más lehetőségem nem adódik, a tavasszal itthon bizonyítanám, hogy lehet rám számítani.”

A szintúgy szombathelyi Tóth Norbertet a Ferencvárossal hozták hírbe, ám a középpályás cáfolta ezt a lehetőséget.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik