Gazdálkodj okosan!

DOROS LÁSZLÓDOROS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2008.12.01. 02:10
Címkék

Figyelemfelkeltő sztrájkot tar tottak a diósgyőri labdarúgók a szombati a DVTK–Bőcs KSC Ligakupa-találkozó előtt. Harminc perccel később „vették fel a munkát”, s az első hírek szerint az akciót az elmaradt kéthavi bér generálta, ám vasárnapra kiderült, a mozgóbérrel vannak a bajok. Sebők Vilmos már távozott is a csapattól.

„A fizetést mindig idejében megkapták a játékosok – mondta érdeklődésünkre Dlusztus Imre, a klub ügyvezetője. – Ez így lesz a jövőben is, ugyanakkor sohasem tagadtuk, hogy vannak tartozásaink. Köztudomású, Magyarországon a labdarúgók jövedelme kétcsatornás: van az alapfizetés és van a mozgóbér. Előbbi körülbelül egyharmadnyi része a jövedelmeknek. Lakhatási gondja senkinek sem lehet, ugyanis a klub fizeti az albérleteket, és legtöbbször az étkezés is közös.”

Az ügyvezető nem titkolta, akadnak a csapatban hangadók, akik rossz irányba viszik társaikat. Ennek a következménye a szombati késleltetett kezdés, ez Dlusztus Imre olvasatában rendkívül rossz üzenet. Nem kíván nyomozni, de tény: a játékosok nem sokkal a mérkőzés előtt dugták össze a fejüket, s határoztak a váratlan lépésről. Az illetékesek dolgoznak a tartozás kiegyenlítésén, csakhogy a szombati akció egyáltalán nem segítette a vezetőség munkáját, ugyanakkor a csapat, illetve a főnökök közötti kapcsolatnak sem tett jót.

Milyen tapasztalatok szűrhetők le a történtekből?

Erről Dlusztus Imre a következőket mondta: „Nem hálás dolog egy veszteséges futballvállalkozást átvenni. Ráadásul meglehetősen kritikus közegben kellene kiharcolni az előrelépést. Azzal senki sem foglalkozik, hogy a többségi tulajdonos, a SZEVIÉP Zrt. színre lépése óta rend van, normális kerékvágásban halad az utánpótlásképzés. Sisa Tibor személyében elismert szakembert szerződtettünk, az őszi idény második felére öszszeállt a csapat, és mindössze három pont választ el bennünket a hatodik helytől. Hirtelenében nem is emlékszem, mikor várta a DVTK ennyire kedvező pozícióból a tavaszi idényt. Sajnos akadnak néhányan, akik saját, egyéni érdekeiket előbbre helyezik a diósgyőri labdarúgás szolgálatánál. Azt gondolják, hogy a válság őket nem érintheti. Pedig a hatása alól senki sem vonhatja ki magát! Jellemző, megkezdődtek a szerződésbontások. Érdemes lesz a nyitány előtt összesítést készíteni arról, hány labdarúgótól váltak meg a klubok. Elérkezett a kemény létszámcsökkentés időszaka, ugyanis látható, nincs pénz a magyar futballban!”

A létszámcsökkentés a diósgyőrieket sem kerülte el, ugyanis felbontották Sebők Vilmos szerződését. Dlusztus Imre szerint téved, aki azt gondolja, hogy Sebők Vilmos állt volna a szombati események hátterében, a 35 esztendős védővel, aki családi okok miatt távozott a DVTK-tól, már csütörtökön megállapodtak a válásról, de abban maradtak, hogy a hírt csak vasárnap hozzák nyilvánosságra. A gond gond maradt: anyagi nehézségekkel küzd a klub, a tulajdonos 2008-as esztendőre beütemezett pénze elfogyott. S mert a befektetők nem tépik ki egymás kezéből a kilincset, valószínűleg el kell adni egy-két piacképes játékost.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik