A magyar foci téli álomba szenderül

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.12.01. 02:10
Címkék
Hamarosan befejeződnek az edzések az élvonalbeli csapatoknál, és a labdarúgók csaknem egy hónapot pihenhetnek – majd januárban és februárban következik a magyar futballban szokásos hosszú, monoton téli felkészülés. A magyar profik addig olyasmit is megengedhetnek maguknak, amit szezon közben nem: lehet teniszezni, síelni, kispályán futballozni, utazni, vadászni, de mindez rendhagyó tevékenység, hiszen másutt ilyenkor még javában tart a bajnokság…

A Ligakupából még hátravan egy kör, aztán minden játékos szabadságra mehet. A profi futballista a téli szünetben sem állhat le, de a hivatásos labdarúgó is ember: a csapatok általában január elején kezdik meg a felkészülést a tavaszra, addig azonban mindenki kedve szerint töltheti a havas vakációt.

A Vasas középpályása, Németh Norbert különösen nagy izgalommal várja a szünetet, hiszen felesége december 15re várja első gyermeküket. A baba érkezése természetesen leköti majd a játékos figyelmét, de mellette azért jut idő a sportolásra is.

„Természetesen a tél legfontosabb eseménye babánk érkezése lesz – mondta Németh Norbert. – Ha lesz időm, elmegyek majd kispályázni a barátaimmal, vezetőedzőnk, Mészöly Géza jóváhagyásával, ő ugyanis örül annak, ha nem állunk le teljesen. Vigyáznom kell magamra, de azért ezeken a meccseken is ugyanúgy odateszem magam, mint egy bajnokin.”

A Zalaegerszeg egyik legjobbja, Waltner Róbert is sportol a szünetben, de ő többet teniszezik, mint futballozik. A csatár alapos ember, már jó előre eltervezett mindent.

„Kész elképzeléseim vannak a szünettel kapcsolatban – mondta a ZTE csatára. – Volt csapattársammal, a most a Győrben szereplő Józsi Györggyel hétfőn, szerdán és pénteken teniszezünk majd. Szenzációsan játszom… Mondjuk, legutóbb öt éve teniszeztem, de nagyon jó érzékem van ehhez a sporthoz. A kétkezes fonákom kifejezetten erős. A tenisz azért jó kiegészítő sport, mert robbanékonynak kell lenni, sokat kell sprintelni. Persze a szünetben is lesz majd futball, >>>

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik