DVTK: sztrájkveszély!

DOROS LÁSZLÓDOROS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2008.11.30. 01:32
Címkék
Nagy a baj Diósgyőrben. Az eddig is köztudomású volt, hogy a miskolci futballklubnál nem dúskálnak az anyagi javakban (az egylet tartozik többek között az októberben eltávolított edzőnek, Vágó Attilának), szombaton azonban bővült a „hiánylista”. A Bőcs KSC elleni mérkőzés kezdésekor egyetlen DVTK-játékos sem volt a műfüves pályán...

12.20 óra: A bőcsiek indultak

melegíteni, amikor a helyiek jelezték, hogy nem lesz meccs, ugyanis a DVTK labdarúgói nem öltöztek át, mert nem kaptak fizetést.

12.35: Telefon ment a Szegeden tartózkodó Dlusztus Imre ügyvezetőnek, aki a következőket mondta: „Kaotikus a helyzet. Arra a versenykiírás módot ad, hogy harminc perccel később kezdjük a találkozót, és ezzel élni kívánunk. Jeleztük szándékunkat a Bőcs vezetőinek, akik megértőek, természetesen értesítettük a játékvezetőket is. A játékosok önállósították magukat. Habár Szegeden vagyok, az utóbbi négy napot azonban Miskolcon töltöttem, ám nekem senki sem jelezte, hogy gond lenne. Derült égből villámcsapásként ért a hír.”

12.40: Tóth István, a bőcsiek szakosztályelnöke türelmesen fogadta a hírt: „Tiszteletben tartjuk a diósgyőriek kérését, és várunk a kezdésre. Hallottuk, hogy ifjúsági labdarúgók után telefonálgatnak. Ez új kérdéseket vet fel, mert ha nincs érvényes játékengedélyük, aligha léphetnek pályára.”

12.55: A sztrájkhelyzet ekkor már tény volt; a diósgyőri játékosok bezárkóztak az öltözőbe, és ott tanácskoztak. Kéthavi fizetéssel tartozik nekik a klub. Azt, hogy mekkora az adósság, nem tudni, azt viszont igen, hogy a menesztett Vágó Attilának egymillió-kétszázötvenezer forint volt a fizetése…

13.10: A Bőcs megkezdte a melegítést. Az egyik irodában Farkas Gábor technikai vezető, Horváth Ferenc, az utánpótlás technikai vezetője és Lippai Gábor kommunikációs vezető falfehér arccal tanácskozott. Farkas Gábor nem bírta a feszültséget, elsírta magát.

13.25: A DVTK labdarúgói is megkezdték a melegítést, majd néhány perccel később útjára indult a műfüves pályán a labda. Hogy az akció eredménynyel járt vagy sem, azt az elkövet-kező napok eseményei döntik el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik