Hivatalos ügyvezetők

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.11.28. 02:22
Címkék

Az MLSZ jogi bizottsága foglalkozott a Fehérvárnál kialakult helyzettel. Mint ismeretes, a klub ügyvezetője Berzi Sándor és Sasné Rozgonyi Zsuzsanna, ám a nevük még nem szerepel a cégnyilvántartásban. Ellentétben Gál Lászlóéval, aki a mai napig is úgy gondolja, hogy ő vezeti a sportvállalkozást. Egy alkalommal még dolgozni is bement, de leginkább akkor került reflektorfénybe, amikor megóvta a Fehérvár–Debrecen Magyar Kupa-mérkőzést, mivel meglátása szerint a vendégeknél Verpecz István jogosulatlanul szerepelt. A szövetség akkor sem tulajdonított különösebb jelentőséget Gál László feltűnésének, s a testület mostani állásfoglalásából kiderül, hogy az MLSZ szerint minden a legnagyobb rendben működik Fehérváron. Persze a kusza helyzet nem a véletlennek tulajdonítható, mivel az ügy háttere igen bonyolult. Gál Lászlót tavaly december 17-én visszahívta a Fehérvár FC Kft. taggyűlése, s úgy tűnik, hogy már csak a volt ügyvezető gondolja úgy, hogy ő vezeti a céget. Még akkor is, ha a határozatot később megtámadták, aminek következtében a taggyűlés hatályon kívül helyezte. Majd a grémium az idén januárban ismét döntött az ügyvezető viszszahívásáról, s ezt háromszor (!) megerősítette. Időközben új ügyvezetőket neveztek ki Fehérváron. Előbb Bozai István, majd Bérczy Balázs, végül pedig Berzi Sándor és Sasné Rozgonyi Zsuzsanna került a pozícióba. Mindannyian jártak már el hivatalos ügyben, hiszen az elmúlt időszakban két licenceljáráson és egy nevezésen képviselték a klubot, s az MLSZ mindvégig elfogadta képviseleti jogukat. (Az új ügyvezetők megválasztásáról döntő taggyűlési határozatot egyébként már senki sem támadta meg.)

Logikus kérdés, hogy az új igazgatók miért nem szerepelnek a cégnyilvántartásban, abban miért Gál László neve áll még mindig? A Fehérvár FC Kft.-nek egyéb ügye is van a bíróságon – két kisebbségi tulajdonos 2005-ben nem tett eleget a taggyűlés pótbefizetést elrendelő határozatának, ezt ők elismerték, ám azt már nem, hogy mulasztásuk miatt megszűnt volna tagsági jogviszonyuk, vélhetőleg ezért aztán több – például Gál László visz-szahívását kimondó taggyűlési határozatot megtámadtak –, s amíg a per nem zárul le, addig nem vezetik át a cégbejegyzéseken a változásokat. Ettől természetesen Berzi Sándor aláírásai minden esetben érvényesek, és ennek hangot is ad az MLSZ nyilatkozata. A szövetség jogi bizottsága hangsúlyozta, hogy a klub és az MLSZ is – a szabályok és a törvények értelmében – helyesen járt el. Azt nem lehet tudni, hogy mikor zárulhat le ez az ügy, hiszen a taggyűlési határozatok megtámadásával kapcsolatos helyzetnek még koránt sincs vége. Az esetet hamarosan tárgyalja a Fővárosi Ítélőtábla, ám előfordulhat, hogy az ügy visszakerül majd elsőfokra. Vagyis minden kezdődik újra.

Ettől persze az élet nem áll meg Fehérváron, a tulajdonos tovább működteti a klubot, s természetesen a kinevezett ügyvezető igazgatók is jogszerűen járhatnak el a napi ügyekben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik