Vágó Attilát ki kell fizetni!

DOROS LÁSZLÓDOROS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2008.11.27. 02:10
Címkék

A DVTK csapatát működtető kft. ügyvezető igazgatója, Dlusztus Imre megjelent a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága előtt. Idézésnek tett eleget: a diósgyőri klubvezetőnek azért kellett a fővárosba utaznia, mert Vágó Attila a szövetséghez fordult. A csapat korábbi, októberben menesztett szakvezetője sérelmezte, hogy a gazdasági társaság eddig nem teljesítette a szerződés felbontásakor vállalt módon az edzőnek járó pénz kifizetését.

„Korábbi edzőnkkel abban állapodtunk meg, hogy egy bizonyos összeget fizetünk neki – mondta a klubvezető. – A kifizetés ütemezését is elkészítettük. Erre azért volt szükség, mert a klub nehéz helyzetben van. A fegyelmi bizottság tagjai megértőek voltak, a legcsekélyebb szankciót sem alkalmazták az egyesülettel szemben. Az eljárás során felmentettek bennünket, és hoztak egy határozatot. Ennek az a lényege, hogy Vágó Attilának január végéig kell kifizetnünk azt az összeget, amelylyel még tartozunk neki. Ennek a kötelezettségnek természetesen eleget teszünk.”

Eközben játékosokat tesztel a DVTK. A miskolci klubban már szombaton, a Debrecen ellen is lehetőséget kapott Deszpot Viskovics. A 28 esztendős szerb labdarúgó az NB II Keleti csoportjában szereplő Jászberény együttesétől érkezett a klubhoz, és jó benyomást tett Sisa Tiborra. A belső védő a meccs után hazautazott a vízumát intézni, s azzal köszöntek el tőle, hogy pénteken már ismét Diósgyőrben lesz. Természetesen a klub vezetői a téli szünet kezdetén minden követ megmozgatnak, hogy megerősítsék az alakulatot.

Dlusztus Imre ügyvezető elmondta, hogy a héten Zalaegerszegről is érkezik egy védő. A 22 éves Igor Mircseta szombaton pályára léphet majd a szombati Ligakupa-mérkőzésen a Bőcs ellen. A 182 centiméter magas, 78 kilós szerb védő a Zalaegerszeg előtt megfordult az FK Rad, az FK Obilics, az FK Radnicski Pirot, valamint az FK Zsepcse csapatában. Túlságosan jelentős mozgás azonban aligha várható a keretben. Ha Köteles László, Szrdjan Sztanics, és Djordje Kamber közül egy játékos elkel, a másik kettőt mindenképpen megtartja az egyesület. Ugyanakkor Sisa Tibor azt szeretné, ha együtt maradna a jelenlegi keret.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik