Egymást akarják kirúgni

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.11.22. 00:38
Címkék
Nincs edzője a Tatabányának Török József ügyvezető szerint. Az év végétől nem Török József vezeti a gazdasági társaságot Octavio Zambrano (eddigi) vezetőedző véleménye szerint. Guy Mocalis, a tulajdonos képviselője pedig úgy véli, hogy az ecuadori szakember továbbra is betölti állását, azt meg még nem tudja, mi lesz Török Józseffel. Kész káosz!

Tatabányán éppenséggel ünne pelni is lehetne, hiszen a csapat bizonyította, hogy van élet a halál után. A nyáron dicstelenül búcsúzott az élvonaltól a klub, amely a tavasszal nem játszhatott hazai pályán, és emiatt a düledező Szőnyi úti létesítményben kellett futballoznia. A nyári szünetben, formabontó módon, válogatót is szerveztek, hogy legyen új játékos a keretben. A szezont rosszul kezdte a Tatabánya, de a végére felzárkózott a negyedik helyre, vagyis valóban lenne ok az örömre. Közben azonban Török József ügyvezető igazgató váratlan lépésre szánta el magát: kirúgta Octavio Zambrano vezetőedzőt, és nem hosszabbítja meg Dajka László szakmai koordinátor szerződését sem. Ez már csak azért is meglepő, mert a klub amerikai tulajdonosa, David Altomare továbbra is az ecuadori szakembert látná szívesen a keret mellett.

„Először is szögezzük le, hogy engem nem Török József hozott a klubhoz, így ki sem rúghat – mondta Octavio Zambrano. – Amennyiben távoznom kell, akkor annak nem szakmai okai vannak, hanem személyes ügy áll a háttérben. Török József olyan határozatot hozott, amely nem tetszik a tulajdonosnak, a játékosoknak és a szurkolóknak sem. David Altomare korábban azzal bízott meg, hogy a szégyenteljes tavasz után – elsősorban a klub megaláztatásaira gondolok, arra, hogy a hazai meccseinket is idegenben játszottuk – építsünk fel egy új rendszert. A helyzetünk kiábrándító volt, még orvos sem volt a csapat mellett. Néhány dolgot elmondtam Török Józsefnek, ám ő nem vette figyelembe a véleményemet. Információim szerint David Altomare az év végétől nem akar együtt dolgozni a jelenlegi ügyvezetővel, és engem kért meg, hogy ideiglenesen legyek afféle klubmenedzser. Ezt követően mentett fel Török József, vagyis lényegében eltávolította az utódját.”

Szóval úgy tűnik, nincs összhang az ügyvezető és a tulajdonos között. Hogy valóban nem az igazi az együttműködés, alátámasztja a tulajdonos képviselőjének nyilatkozata is.

„Biztosan Octavio Zambrano marad a Tatabánya vezetőedzője – mondta Guy Mocalis. – Csak vele tudjuk elképzelni a jövőt, hiszen intelligens szakember, aki kiválóan bánik a fiatalokkal. Mindenkit megnyugtathatok a városban, David Altomare továbbra is támogatja majd a csapatot, sőt újabb befektetőket keres az Egyesült Államokban. Jelentős utánpótlás-akadémiát tervez, ám egyelőre csak a másodosztállyal foglalkozik. Ha sikerül kiépíteni a világítást, újra szóba kerülhet az élvonal. Azt nem tudom megmondani, mi lesz Török József sorsa, később döntünk róla.”

A helyzet pikantériája, hogy a tatabányai önkormányzat és az amerikai tulajdonos fele-fele arányban adja össze a klub költségvetését. Ráadásul éppen olyan félév jön, amikor David Altomare a soros – vagyis ha megsértődik, akkor alapjaiban rendülhet meg a tatabányai futball. Éppen ezért sűrű levelezésbe kezdett a város vezetőivel a befektető, hogy közösen találják meg a kiutat a bonyolult helyzetből. Nem lenne meglepő, ha végül valóban Török József állásába kerülne Octavio Zambrano eltávolítása.

„Octavio Zambrano felmentését gazdasági okok miatt kezdeményeztem, semmi személyes ellentét nincs a háttérben – mondta

Török József. – Abban igaza van az edzőnek, hogy nem én hoztam Tatabányára, sőt amikor érkezett, akkor elleneztem is a szerződtetését, mert sokba kerül. Hallottam arról, hogy az amerikai befektető leváltana, de ehhez taggyűlési határozatra lesz szükség, ezt a testületet pedig nekem kell összehívni. A klubnak két tulajdonosa van, David Altomare mellett a város. Az önkormányzat megelégelte, hogy duplaannyi pénzt tesz bele a labdarúgásba, mint a másik fél, ráadásul az önkormányzat ragaszkodik ahhoz, hogy magyar ügyvezető legyen. Szóval még korántsem biztos, hogy mennem kell.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik