Bostoni erőszak

M. Cs.M. Cs.
Vágólapra másolva!
2008.11.17. 00:52
Címkék

Amióta Ray Allen elhagyta Milwaukee városát (NBA-karrierje első hat és fél esztendejét töltötte az együttesnél, és azóta is ő a kilencedik a franchise pontlistáján), arrafelé nem nagyon szeretik őt s azt a gárdát, amellyel odalátogat. Most sem volt ez másként, amikor a Boston Celtics tette tiszteletét a Bradley Centerben.

Vezetgetett a bajnok, ám a hazaiak nem hagyták magukat, az utolsó negyedben ledolgozták a szakasz kezdetén még 12 egységnyi hátrányukat. Csaknem 18 ezer fanatikus tombolt, amikor Luke Ridnour 1.4 másodperccel a rendes játékidő letelte előtt kiegyenlítette az állást. Jöhetett a hosszabbítás, amelynek első felében egyetlen pont sem esett, ám történt egy és más.

Egyrészt szépen ütötték-verték egymást a küzdő felek – 62(!) személyit fújtak be a bírók –, s többek között ennek következtében a Milwaukee legeredményesebb játékosa, az ausztrál Andrew Bogut második technikaiját követően a kizárás sorsára jutott. A helyére beálló, Hollandiában született Dan Gadzuric duplájával a végső dudaszó előtt 1:07 perccel még 97–96 állt az eredményjelzőn, ám ezt követően Allen hatszor dobhatott büntetőt – a wyomingiak kénytelenek voltak szabálytalankodni –, s mind a hatszor betalált. (24 kísérletéből csupán egyszer rontott a meccsen!)

„Nem akarok kibúvókat és mentségeket keresni, így azt kell mondanom, ez volt pályafutásom egyik legkegyetlenebb, legerőszakosabb meccse és győzelme. Kellett ez a siker, és mindent megtettünk érte” – mondta Ray Allen.

Ő már csak tudja…

Eredmények a 16. oldalon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik