„Ákos a mi tízesünk!”

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2008.11.11. 23:25
Címkék
Flavio Briatore társtulajdonos lapunknak adott interjújában is leszögezte: elképzelhetetlen, hogy a Queens Park Rangers két éven belül ne jusson fel az angol élvonalba. A felemelkedéshez szerinte minél több olyan futballistára van szüksége, mint a csapatot jelenleg is erősítő Buzsáky Ákos.

A Loftus Road közelében élő kö zépkorú hölgy azt mondja, noha még egyetlen Queens Park Rangers-mérkőzésre sem váltott jegyet, alig várja, hogy a QPR hazai pályán lépjen fel, mert olyankor az aréna felé guruló Aston Martinok, Ferrarik és Rolls-Royce-ok között, a luxusautókból kiszálló londoni hírességek mellett úgy érzi, mintha Hollywoodban sétálna. Ugyan egyelőre nem az angol Championshipben szereplő csapat eredményei vonzzák a celebeket a Loftus Roadra, a tavaly augusztus óta a sztárokat vendégül látó egyik befektető, a Formula–1-es Renault-istállót is tulajdonló Flavio Briatore állítja: két év múlva már nem csak az ő társasága miatt lesz érdemes QPR-meccsekre járni. Premier League-es együttest ígér, ráadásul Buzsáky Ákossal a főszerepben.

Tudom, nem aktuális, de elárulná: miért éppen a Queens Park Rangerst karolta fel?

Nem a kohászatból gazdagodtam meg, és még csak nem is az ingatlanbizniszből érkeztem, úgyhogy biztos lehet benne: volt oka annak, hogy a QPR-ba fektetem be a pénzem – mondta Flavio Briatore a Nemzeti Sportnak a londoniak Cardiff elleni 1–0-s győzelmét követően, a VIP-lounge-ban rendezett partin. – Nem véletlenül szereztem két Formula–1-es világbajnoki címet csapatommal. Kemény sportüzletember vagyok, aki attól lett sikeres, hogy egyes szituációkban nem hezitál, mitévő legyen, hanem bátran, olykor könyörtelenül döntést hoz.

Legutóbbi elhatározása előtt sem mérlegelt sokat…

Iain Dowie menedzser menesztésére gondol? Miért kellett volna mérlegelnem? Egyrészt én és a társaim öltünk horribilis összegeket a klubba, és mivel a fizetéseket is mi adjuk, jogunk van úgy működtetni az egyesületet, ahogyan kedvünk tartja, és azzal elképzelni a jövőt, akivel úgy gondoljuk, megvalósítható az a terv, amelyet a szerepvállalásomkor megfogalmaztam.

Ha jól sejtem, a feljutásra céloz.

Arra bizony. Iain Dowie leváltása után megint felerősödtek a kritikus hangok, többek között Gareth Ainsworth kinevezése kapcsán is támadtak rendesen, mondván, semmilyen edzői múltja sincs. Én pedig mindig azt válaszolom erre: miért, Michael Schumachernek volt vébétapasztalata, amikor lehetőséget adtam neki? Az idő engem igazolt. Éppen ezért volt ennyire fontos a Cardiff elleni győzelem. Volt, amikor tetszetősen játszottunk, mégis maximum döntetlenre futotta, most viszont bizonyítottuk, hogy van tartása a csapatnak, és igenis odaérhet az élmezőnybe.

Buzsáky Ákos játékával is elégedett volt?

Elégedett?! Ő nyerte meg nekünk ezt a találkozót! Ákos a mi tízesünk, a QPR tízese! Az az igazság, hogy bár ebben a szezonban már jóval erősebb s bővebb a keretünk, mint tavaly, még mindig hiányzik a kreativitás, ami Buzsákyban megvan. Azonnal megváltozik a játék képe, ha pályán van.

Ő az, aki akkor is joggal bízhat a közös folytatásban, ha esetleg az idén sem sikerül kiharcolnuk a Premiershipben való indulást.

Ezt hogy értsük?

Úgy, hogy én két év múlva biztos, hogy ott leszek az élvonalban! Maximum nem ezzel a kerettel. Eddig minden ígéretemet betartottam, miért pont ez hiúsulna meg? Itt van például a Real Madridból kölcsönvett tehetség, Dani Parejo, aki olyan fizetést kap, amilyenért még nekem is kutya kötelességem lenne megdögleni a pályán, ha most, ennyi idősen futballoznék. Benne viszont nincs meg a tűz, úgyhogy megy is szépen vissza Madridba, ott tőlem kedvére lazsálhat.

Kikkel tervezi megerősíteni a keretet, s meddig lesz vezetőedző nélkül a QPR?

Szakvezetője már most is van a csapatnak, és azokat a pletykákat is felesleges komolyan venni, hogy ez vagy az a sztáredző érkezik majd hozzánk. A VIP-szektorban biztos össze lehet futni egy-két hírességgel, de a kispadon egyelőre Gareth Ainsworth az úr. Az erősítésről annyit: nekem olyan futballisták kellenek, akiket imád a közönség, akik szórakoztatják a publikumot, akik miatt az ember hajlandó arra áldozni a délutánját, hogy kijön a stadionba. Olyanokra, mint Buzsáky Ákos, mert a magyar srácban benne van a pimaszság, amiért én is úgy döntöttem, érdemes költeni a futballra. Éppen ezért ápolom a kapcsolatot az Ákost hozzánk irányító Filipovics Vladan menedzserrel, hátha megajándékoz még minket egy-két „magic magyarral”…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik