Támogató kerestetik!

DOROS LÁSZLÓDOROS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2008.11.06. 23:17
Címkék
Érdeklődés ide, óriási nekibuzdulás oda, még mindig nem Diósgyőr a nyugalom szigete. A miskolci drukkerek lelkesedése közismert, ám ugyanez már nem mondható el a megyeszékhely vállalkozóiról. Mosolyognivaló, hogy a klub költségvetésében mindössze ötmillió forint árválkodik az „egyéb bevétel” rubrikában. A csapat küzd a pályán – szerdán éppen a Ligakupa A-csoportjában a Vasas ellen –, a klubvezetők pedig azért, hogy életben maradjon az egyesület.

A diósgyőri egyesület valójában két lábon áll: a szegedi székhelyű tulajdonos (Szeviép Rt.) mellett Miskolc önkormányzata támogatja a klub működését – évi 60 millió forinttal. Ehhez jön még a jegyeladásból származó bevétel, ám hiába a zsúfolt lelátó, a belépőkből származó bevételek éppen csak a talpon maradáshoz elegendők… A klub vezetősége igyekszik minden követ megmozgatni, hogy újabb támogatókat csábítson a klubhoz. A Szombathelyi Haladás elleni hazai bajnokin (1–0) például japán üzletemberek látogattak Miskolcra, akik a csapat légiósát, Honma Kazuót szeretnék reklámarcnak termékeikhez.

Ám Diósgyőrben nemcsak a vezetők, hanem a szurkolók is keresik a bajból kivezető utat. Kedd estére fórumot hívott össze Péchy Tibor, aki évtizedek óta a szívén viseli a piros-fehérek sorsát. Bihall Tamás, az eseménynek otthont adó Borsodi Iparkamara elnöke hangsúlyozta: az asztalok mellett aligha oldhatják meg a gondokat. Noha a jó szándék felől nem lehetnek kétségeink, hiába rendeztek több hasonló összejövetelt is, a pénztárcák nem nyíltak meg, a DVTK így folyamatosan harcol az életben maradásért.

Ami a Ligakupa 4. fordulóját illeti: a két veretlen együttes összecsapásán a DVTK három alapembere pusztán a lelátóról figyelhette társait. A kapus Köteles László szombaton, a Haladás elleni bajnokin egy kirúgás során sérült meg. Nem bevethető a szerb Szrdjan Sztanics, Borisz Milicsics pedig eltiltását tölti. Sisa Tibor vezetőedző legalább annak örülhetett, hogy a régóta sérült román középpályás, Florin Ioan Pelecaci ezúttal már leülhetett a kispadra, sőt csereként pályára is lépett a Vasas elleni Ligakupa-meccsen.

A CSÜTÖRTÖKI PROGRAM D-CSOPORT Ferencváros–KTE-Ereco, Üllői út, Albertstadion, 18.00. V: Fábián (Ortó, Márkus T.). Tv: Sport1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik