A magyar profi „börtöne”

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.11.06. 23:17
Címkék
A nyáron az Újpest felbontotta a csapatkapitány Kovács Zoltán szerződését. A támadó Győrbe igazolt, s már akkor is felvetődött a kérdés: vajon játszik-e a lila-fehérek ellen? A válasz most megszületett: a pénteki Újpest–Győr mérkőzésen nem szerepelhet.

Amikor Kovács Zoltán legutóbb a Megyeri úton ellenfélként pályára lépett, gólt szerzett az Újpest ellen. Ennek már 14 és fél éve, hiszen 1994. március 19-én az MTK labdarúgójaként szerepelt a IV. kerületben vendégként. Az viszont biztos, hogy pénteken győri futballistaként nem lő gólt az Újpestnek, mert nem játszik a bajnokin. Pedig nem tiltották el, és nem is sérült. Ráadásul a Győrnek – amely bronzérmesként nagy célokkal vágott neki a bajnokságnak, ám pillanatnyilag a 10. helyen áll – nagy szüksége lenne a támadóra. Ezúttal azonban Egervári Sándor, az ETO vezetőedzője nem nevezheti a labdarúgót.

Miért nem játszik a Szusza Ferenc Stadionban?

A nyáron, amikor az Újpest felbontotta a még érvényes szerződésemet, új megállapodást kötöttünk, hogy nagy pénzt kellene fizetnem, ha pályára lépnék volt csapatom ellen – mondta Kovács Zoltán.

Soha többé nem futballozhat az Újpest ellen?

Nem.

Miért jó ez így önnek?

Nem jó. Ez volt az újpestiek kikötése, és mivel el kellett jönnöm, elfogadtam, hogy nem léphetek pályára az Újpest ellen. Nem volt más választásom.

Pedig nyilván nem én akartam felbontani a szerződésemet.

Ha azt vesszük, milyen szoros érzelmi szálakkal kötődik az Újpesthez, még örülhetne is neki, hogy nem kell futballoznia ellene.

Bizonyos szempontból könnyebb lesz így, elsősorban a szurkolókra gondolok. Viszont Győrben befogadtak és megbecsülnek. Számítanak rám, de ezen a fontos meccsen nem tudok segíteni az együttesnek.

Ott lesz a találkozón?

Ez természetes! Az Újpest sérült játékosával, Tisza Tiborral együtt nézem a meccset.

Ha az utolsó percben, gól nélküli állásnál valamelyik győri játékos betalál, felugrik?

Maradjunk annyiban, hogy nagyon örülök. Nehéz nekem így visszatérni a Megyeri útra... Nem ugrom fel, és a levegőt sem csapkodom az öklömmel, nem lesz teátrális az örömöm.

Fordítsunk a kérdésen: mi történik , ha az Újpest szerzi meg a győztes gólt?

Bosszankodom. Tudomásul kell venni, hogy én a Győr labdarúgója vagyok, és szeretem annyira az ETO-t, hogy a lelátón is szurkoljak a sikeréért.

Ráférne a győzelem csapatára. Tizenhárom forduló után a bronzérmes ETO csak a tizedik helyen áll… Sokszor játszunk szépen, de nem nyerünk. Öt olyan mecscsünk volt, amelyen jobbak voltunk az ellenfélnél. Ha ezek a pontok meglennének, sokkal előrébb állnánk. Erőt kell adjon nekünk, hogy tudunk futballozni, és Újpesten is sikeresnek kell lennünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik