Már postán az ítélet

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.10.28. 23:29
Címkék

Hétfőn postázta a Fővárosi Bíró ság az MLSZ részére a jogerős határozatot az FTC kizárása miatt indított perben, azaz vélhetően három héten belül kiderül, kik is száműzték az élvonalból a csapatot.

Mint korábban megírtuk, több mint egy hónappal ezelőtt döntött a Fővárosi Ítélőtábla az FTC Pártolói Egyesület kontra Magyar Labdarúgó-szövetség ügyben. A zöld-fehérek szurkolói azért fordultak a bírósághoz, hogy elérjék, az MLSZ hozza nyilvánosságra annak a licencadó bizottságnak az összetételét, amely 2006 júliusában kizárta a klubot az élvonalból. Nos, a jogerős határozat kötelezi is a szövetséget arra, hogy felfedje a döntéshozók kilétét, az ítélet kézhezvételét követő tizenöt napon belül kell megnevezni az érintetteket.

A jogerős döntés szeptember 16-án, vagyis negyvenhárom nappal ezelőtt született, ám a szövetségben még nem kapták meg a hivatalos értesítést. Mint a Fővárosi Ítélőtábla tájékoztató irodájától megtudtuk, onnan október 13-án, vagyis csaknem egy hónappal a tárgyalás után visszaküldték a Fővárosi Bíróságra az iratokat, ahonnan – a polgári kollégium tájékoztatása szerint – hétfőn postázták az MLSZ-nek a jogerős határozatot. Vagyis a hét második felében megérkezhet a szövetség székházába a levél, s onnantól számítva legkésőbb tizenöt napon belül napvilágot lát a névsor.

„A jogerős ítélet természetesen számunkra is kötelező érvényű – mondta Elbert Gábor, az MLSZ főtitkára. – Azért nem fogalmazok egyértelműbben, mert látnom kell a leírtakat. Hallottam már róla azt is, hogy nyilvánosságra kell hoznunk a listát, de azt is mondta már valaki, hogy csak át kell adnunk a felperesnek.”

A végeredményt tekintve persze ez mindegy: a felperes, azaz az FTC Pártolói Egyesület alighanem úgyis nyilvánosságra hozza majd a névsort.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik