Egy gól megmaradt

KÁLDOR ANDRÁS, SZŰCS ANDRÁSKÁLDOR ANDRÁS, SZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.10.26. 23:17
Címkék
Győzött 4–3-ra az Alba Volán a Klagenfurt ellen, pedig a mérkőzés előtt nem úgy álltak a dolgok, hogy ünnepelni fog…

Már-már szokatlanul hatott, hogy az Alba Volán által szabályszerű fejvédővel megajándékozott operatőr nem táborozott le a Fehérvári Ördögök kispadja mellett – nem volt ugyanis tévéközvetítés. Más kérdés, hogy a Klagenfurt elleni meccs elég „sötétnek” tetszett: bár Tokaji Viktor visszatért, Ryan Bonni és Andreas Byström sem játszhatott lovaglóizom-sérülés miatt. Nem csoda, hogy akadtak a csarnokban, akik gyorsan fogadtak a vendéggyőzelemre, hogy ha már valószínűtlen a Volán-siker, legalább keressenek rajta…

Ők futhattak a pénzük után, mert az Alba szenzációs volt! Már az első korongbedobás után 11 másodperccel Ocskay Gábor eleresztett egy löketet, vezetéshez juttatva csapatát. Aztán kiszórtak egy KAC-ost, a hátrányból adódó többletteher még egy kiállítást szült, így hirtelen kettős fórban találta magát a Volán – Nick Martens be is verte gyorsan. Ezek után az osztrákoknak is megszavaztak egy kis segítséget, a vendégek ekkor remekül tették-vették a korongot, viszont pontatlanul lőttek. Ráadásul egy nyugalmasabb pillanatban Nathan Martz is bepiszkált egyet (3–0). Így mentek pihenőre a felek, s az ember bízhatott abban, hogy ekkora előnyből a később feltételezhető fáradtság ellenére marad valami a zárásig.

Maradt.

Habár az előző szezonban Fehérváron kétszer is nyerő Klagenfurt később közelebb férkőzött gólokban és teljesítményben is, a Volán nagyon jó csapatátlagot hozott (a végén Szuper Levente is látványosan kapkodta a pakkokat), és többel is nyerhetett volna, ha Nagy Gergő gólját nem vonják vissza az osztrákok által mindkét szünetben és a végén is kioktatott bírók. De a győzelem így is meglett, sok munkával, hatalmas szívvel és a drukkerek kiérdemelt támogatásával.

A végére az est legszimpatikusabb pillanata: az utolsó dudaszó után közvetlenül a jókedvű Volán-tábor és a végig csillagszóróval a kézben vonatozó, háromtagú Klagenfurt-szurkolótábor egymástól tíz méterre állva ütemes vastapssal köszönt el egymástól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik