Bobby Davison: Hol vannak a fizetések?

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2008.10.23. 23:22
Címkék
Ez aztán a meglepő fordulat! Az angol befektető szerepvállalása óta tőkeerős, irigylésre méltó éves költségvetéssel működő Ferencvárosnál pénzügyi problémák adódtak: a zöld-fehérek légiósai több mint egy hete nem jutnak a pénzükhöz (a külföldieknek, ahogy az Angliában szokás, hetente utalják járandóságukat)... Bobby Davison dühöng, hiszen számára elfogadhatatlan ez a helyzet: az edző hiába hoz szigorú rendszabályokat a hétköznapok során, s hiába követel maximális erőbedobást a játékosoktól, ha tudja, hogy joggal reklamálnak a labdarúgók, és kérik számon rajta és a vezetőségen járandóságukat.

Van mentsége az utóbbi három fordulóban elért kínos döntetlenekre?Van mentsége az utóbbi három fordulóban elért kínos döntetlenekre?

Nem keresek kibúvókat, és bár magyarázkodni sem elegáns egy-egy gyengébb eredmény után, vannak olyan események a háttérben, amelyek mellett nem mehetek el szó nélkül – bosszankodott Bobby Davison.

Felcsigázott!

Én kötelezem a futballistákat, hogy teljesítsék a stáb által felállított követelményeket, folyton a profi szemléletre hívom fel a figyelmüket. Az edzéseken maximális erőbedobást kérek, szabályokkal korlátozom a szabadidejüket, kollégáimmal közösen megszabjuk, hogyan táplálkozzanak, a kötelező munkán túl elvárom, hogy az edzőteremben is fejlesszék magukat, erre olyan helyzet áll elő, amely enyhén szólva is kínos. A külföldi labdarúgók fizetése több mint egy hete csúszik, én pedig tartom a hátam, továbbítom a klubvezetőség ígérgetését a játékosoknak, hogy aztán az én szememre hányhassák, hogy pénz nélkül maradtak.

Álljunk meg egy pillanatra: az angol befektető beszállásával a Ferencváros az ország egyik legstabilabb anyagi hátterű egyesülete lett, csak a csapatra ötszázmillió forint jut évente. Hogy késhetnek a futballisták fizetései?

Ezt próbálom én is megfejteni. Beszéltem Terry Robinson sheffieldi klubigazgatóval, aki tájékoztatott, hogy az átutalás időben megtörtént.

Most mindenki valutaspekulációról beszél: egyre gyengül a forint, az önök pénze meg fontban érkezik...

A magyar vezetőség a banki rendszert, a könyvelést hibáztatja, de az az igazság, engem nem érdekel, ha az utóbbi hetek pénzügyi krízise az oka a járandóságok elmaradásának, vagy bármi más, a lényeg, hogy magára valamit is adó futballklubnál ez a szégyen nem történhet meg.

Mivel nyugtatja a játékosokat?

Éppen ez az, hogy nekem nem az lenne a feladatom, hogy nyugtatgassam a futballistákat, hanem hogy követeljek tőlük. Nálunk szigorú


folytatás...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik