Más az álom, más a valóság

DOROS LÁSZLÓDOROS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2008.10.19. 02:02
Címkék
Az NB II-ben harmadszor találkozott a Kazincbarcika a Ferencvárossal Borsodban, és mint eddig mindig, most is döntetlenre végzett a zöldfehérekkel. A barcikai edző, Koleszár György az eltékozolt győzelem miatt bánkódott a lefújás után, Bobby Davison, az FTC angol szakvezetője azt mondta: a Fradi-profikat meg kell tanítania győzni.

Vajon mire lesz képes féltucat nyi meghatározó játékosa nélkül a Ferencváros Kazincbarcikán? Bajnoki találkozón egyébként ötödször feszűltek egymásnak a felek, a legutóbbi két barcikai mérkőzés egyaránt 2–2-es döntetlennel zárult.

Az első bosszúság Keller Józsefet érte: a hazai klub tulajdonosa meglehetősen zaklatottan vette tudomásul, hogy a túlbuzgó rendfenntartó erők nem engedték be a kocsiját a pályára. Az üzletember kiszállt, de hiába bizonygatta, hogy övé a KBSC, a rendezők hajthatatlannak bizonyultak. Végül aztán kerülőúton csak elfoglalhatta helyét a parkolóban a fekete terepjáró...

A hét külföldivel kezdő zöldfehérek újból számíthattak Paul Shaw szolgálataira, a hazaiaknál azonban két kulcsjátékos is csak civilben nézhette a meccset: Hanász Gusztáv combizomhúzódás, Simeon Stevica pedig lágyéksérülés miatt dőlt ki a sorból. A sérültek és a nézők aztán azt láthatták, hogy a kezdeményezést a barcikaiak ragadták magukhoz, az FTC tizennégy percig el sem jutott Botló Ádám kapujához... A 21. percben Ciprian Binder ziccert rontott, ugyanis teljesen egyedül indulhatott meg a vendégkapu felé, de 15 méterről a bal kapufa mellé lőtt. A félidő hajrájában a kihagyott lehetőség megbosszulta magát, ugyanis Szkukalek Igor szabadrúgása után a csereként beálló Pölöskey Péter csúsztatott fejessel juttatta a barcikai kapu jobb oldalába a labdát.

Az 59. percben aztán csaknem felrobbant a stadion, amikor egyenlítettek a hazaiak.

Innentől kezdve már szétesően játszott a Ferencváros, Bamba Moussa pedig elveszítette a fejét, s piros lapot kapott. A középpályás a 64. percben vitába keveredett Zimányi Ádámmal (sárga lapot kapott), két perccel később a felezővonalnál letalpalta Olasz Dénest, és már mehetett is zuhanyozni.

Ez mintha pluszenergiát szabadított volna fel a zöld-fehérekből, ugyanis az FTC tíz emberrel jobb teljesítményt nyújtott, mint teljes csapattal. A döntetlennel a fővárosiak aligha lehetnek boldogok, sőt a látottak alapján azt kell mondanunk, a Ferencvárosnak nagyon sokat kell javulnia ahhoz, hogy az NB I-be jutást kiharcolja. Jelzésértékű, hogy a csapat NB II-es szereplése során Kazincbarcikán harmadszor vendégszerepelt, s mindannyiszor csupán döntetlenre futotta erejéből.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik