Épp, ahogyan illik…

M. Cs.M. Cs.
Vágólapra másolva!
2008.10.17. 01:09
Címkék

Akkor lett vége a meccsnek, amikor Pécsen általában be kellett menni megosztani a lányokkal az utolsó taktikai utasításokat. Persze Moszkvában két órával előrébb járnak, ráadásul a MiZo a megszokotthoz képest egy órával később kezdett. Rátgéber László elegáns sötét öltönyben, kék ingben, vele harmonizáló sötétkék nyakkendőben, csak rá jellemző extravagáns cipőben jelent meg a ceremónián, s vette utóbb tudomásul, hogy moszkvai pályafutásának első kosarát Tatjana Scsegoljeva dobta.

Az elején nem állt össze minden: naná, a külföldi sztárok többsége néhány napja esett be. Viszont a Pécsről másfél évtized után távozó karizmatikus szakvezető egyrészt azért ment Moszkvába, hogy Sue Birdnek, Diana Taurasinak vagy éppen Scsegoljevának adhasson taktikai utasításokat. A legnagyobbnak – ha egyáltalán ennyi olimpiai, világ-, Európa- és WNBAbajnok, Euroliga-győztes között lehet rangsort felállítani – a pálya szélén még nem adhatott: Lauren Jackson éppcsak egy közös ebéden van túl, a Schio elleni európai Szuperkupa-döntőre – egyben Rátgéber első moszkvai euroligás mérkőzésére – még nem nevezték.

A címvédő a végén fölényesen nyert 88–63-ra, ahogy ilyen képességű játékosokkal és edzővel illik. Rátgéber László tehát beteheti a vitrinbe első, Oroszországban szerzett európai kupáját.

Rátgéber egykori tanítványai közül Fegyverneky Zsófia 24 perc alatt nyolc pontig, négy lepattanóig és egy gólpasszig, klubtársa, Béres Tímea 22 perc alatt hat pontig, egy lepattanóig és két gólpasszig jutott. Csapatuk, a sorozat tavaszi ezüstérmese, a cseh Gambrinus Brno meglepő, 77–68-as vereséget szenvedett otthon a Sopron jövő heti ellenfelétől, az olasz Veneziától a B-csoportban. Az A-csoportban Bujdosó Nóra 16 perc alatt két triplát emelt be, és leszedett négy lepattanót, valamint kiosztott két gólpasszt a török Besiktas ellen 79–49-re nyerő francia Bourges csapatában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik