Csukott szemmel

M. Cs.M. Cs.
Vágólapra másolva!
2008.10.16. 03:45
Címkék

Ünnepnap volt a legutóbbi az NHL-ben, a Stanley-kupa ugyanis a Fehér Házban járt, elnöki fogadtatásban részesült, ahogy a jelenlegi „jogtulajdonos” Detroit Red Wings teljes csapata. George Bush elnök két mezt is kapott a 11-szeres bajnokcsapattól, egy 41-est és egy 43-ast.

A nyár eleji nagydöntő vesztese pedig – miközben a győztesek Washingtonban paroláztak az elnökkel – kemény mecscset vívott hazai jégen ugyanabban a szereposztásban, mint amelyben májusban a Keleti főcsoport fináléját vívta. Ez annyit jelent, hogy a Pittsburgh a Philadelphiával mérkőzött a Mellon Arenában. A találkozó érdemi része a második harmadban gyakorlatilag két perc alatt lezajlott: a Penguins 42 másodperc alatt elment kettővel a 15. percben, ezt a Flyers a huszadikban 31 másodperc alatt semmissé tette.

Hatvan perc után következett a hosszabbítás, amelyből már csupán 10.8 másodperc volt hátra, amikor Pascal Dupuis betalált, s nyert a Pittsburgh. „Becsuktam a szemem, és lőttem, másra nem nagyon volt idő” – mondta a januárban Atlantából villámmal igazolt 29 éves balszélső.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik