Nyerő ember lehet a legjobb légiós

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2008.10.06. 22:46
Címkék
Sorsdöntő meccsek következnek. A magyar válogatott keddtől a szombati, albánok elleni vb-selejtezőre (Puskás Ferenc Stadion, kezdés 19.45), majd a jövő szerdán esedékes máltai vendégszereplésre készül. Ha az együttes hozza a kötelezőt, s hat pontot szerez, versenyben marad az 1. selejtezőcsoportban. Ellenkező esetben Erwin Koeman csapata alighanem kiszáll a továbbjutásért folytatott harcból.

A magyar válogatott támadó szekciójának kapcsán jó és rossz hírről is be tudunk számolni a soros vb-selejtezőket megelőzően: egyrészt nehezíti a szövetségi kapitány dolgát, hogy Gera Zoltán sárgák miatt kénytelen kihagyni a szombati, albánok elleni fellépést, ugyanakkor a szakember már számolhat az elmúlt idény talán legjobb külföldön profiskodó magyarjával, az angol Championshipben szereplő Queens Park Rangers középpályásával, Buzsáky Ákossal. Noha a légiós mögött kitűnő szezon áll, nem biztos, hogy boldogan emlékszik vissza az előző évadra: krónikus bokafájdalmát operációval orvosolták, s a műtét után – mint mondja – erőnlétileg a nulláról kellett visszaküzdenie magát. A nyártól új edzővel, Iain Dowie-val dolgozó QPRban egyre több szerephez jutó, az Erwin Koeman-érában először meghívót kapó Buzsáky Ákosra fontos feladat hárulhat szombaton: ő pótolhatja Gera Zoltánt, s lehet a válogatott titkos fegyvere.

Megismeri majd Erwin Koemant?

Attól még, hogy eddig személyesen nem találkoztam a kapitánnyal, tisztában vagyok vele, ki is ő – mondta Buzsáky Ákos. – Egyrészt tájékozódtam róla, amikor a szövetség vezetősége kinevezte a válogatott élére, másrészt ismerem a játékospályafutását, és az edzői múltjáról is informálódtam. Úgyhogy elhiheti, nem a portáshoz lépek majd oda, amikor bemutatkozom a holland szakembernek...

Azért mégis érthetetlen, hogy Várhidi Péter válogatottjának rendszeres kerettagját, aki az előző szezonban a legjobb formában futballozó magyar légiós volt, egyszer sem kereste fel az új kapitány.


folytatás...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik