Estére kiderül, mit tud a Ferencváros

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2008.09.24. 23:34
Címkék
Ez a vízválasztó. Kiderül, helytálló-e azoknak a véleménye, akik szerint az FTC az első osztályban is meghatározó szerepet játszana, vagy azoknak lesz igazuk, akik szerint az újjáépített Fradi ereje még kevés az élvonalbeliekkel összevetve . A kiváló hangulat borítékolható az FTC–Haladás meccsen: hatezer jegy elővételben elkelt, legalább tízezer drukker várható.

Noha Angliát el hagyta, angol közegbe csöppent: Ferenczi István nagy meglepetésre a Championshipben szereplő Barnsleytől a magyar NB II-ben induló Ferencvároshoz szerződött.

Kérdés ugyanakkor, hogy a Haladás ellen készülő csatárt nem zavarja-e: amíg az előző szezonban többek között a Liverpool és a Chelsea is kupaellenfele volt csapatának, új együttesével a váci bajnoki után a Szombathelyt fogadják...

Nem bánta meg, hogy a Fradiba igazolt?

Ez a döntés már a nyáron megszületett, így felesleges rágódni rajta – mondta Ferenczi István. – És egyébként is, erre a kérdésre majd akkor tudok kielégítő választ adni, ha kiderül, mire viszi a csapat az idényben. Ha megnyerjük a bajnokságot, és feljutunk az első osztályba, nyilván minden kedvező megvilágításba kerül, s akkor én is kijelentem: jól tettem, hogy a Ferencvárost választottam.

És ha nem sikerül kiharcolniuk az élvonalat?

Ilyen forgatókönyvről hallani sem akarnak az Üllői úton...

De vizsgadrukk csak van önben: sokan úgy tartják, hogy az FTC ezzel a kerettel az NB I-ben is megállná a helyét. Tessék, lehet bizonyítani a Haladás ellen!

Hogy ez a keret mire lenne képes az élvonalban, az csak akkor derülne ki, ha hosszú távon, sorozatban meccselnénk első osztályú együttesekkel. A szezon során minden rivális az FTC elleni találkozót várja, bennünket akar megverni, megszorítani, most viszont nekünk kell papíron erősebb ellenféllel szemben megmutatnunk, képesek vagyunk a bravúrra.

A Fradi-szurkolók maximalisták: az angol befektető UEFA, majd BL-szereplést ígér, így nyilván nagy csalódás lenne a drukkereknek, ha a Haladáson sem jutna túl az FTC.

Halljuk, jól fogynak a jegyek, sokan kíváncsiak ránk, ezért kötelességünk a szurkolókért is hajtani. A drukkerek is tudják, a nemzetközi kupákba való kerülésre még várni kell – legalább egy évet. Azzal pedig tisztában kell lenniük a lelátón szurkolóknak is, hogy a Szombathely jelenleg jobb csapat, mint a Fradi, ezért ha becsülettel küzdünk, kifulladásig hajtunk, nem hinném, hogy megorrolna ránk a publikum.

Miért mondja, hogy a Haladás erősebb az FTC-nél?

Mert tisztában vagyok az ellenfél játékosainak képességével. Molnár Balázzsal, Kenesei Krisztiánnal, Kaj Andrással napi kapcsolatban vagyunk, tudom, a Szombathelynek erős kerete van, tele gólerős futballistával.

Azért a Fradi csatárai sem utolsók...

Nekem mondja?! Paul Shaw zseniális futballista, az ő tudását az angol pályákon is elismerik. Élmény vele játszani.

Mégsem ő szerzett tizenhárom gólt az eddigi hét forduló során.

Fekszik nekem a Fradi stílusa. Bobby Davison azt várja a középpályásoktól, hogy minél gyorsabban megjátsszanak minket, csatárokat, és ahogy az angol pályákon, itt is a lecsorgó labdák visszaszerzését és újbóli megjátszását tartja fontosnak.

Mégis kapja a zrikákat, mondván, nem szerzett gólt a tizenhatoson kívülről...

A Vác elleni meccs után kontráztam is! Mondtam a srácoknak a büntetők után: miről beszélnek, hogy nem találok be öt méteren túlról a kapuba, kétszer is tizenegy méterről lőttem gólt... Amúgy a távoli bomba valóban nem az én specialitásom, de mivel feltolva futballozom, nem sok alkalmam van arra, hogy hosszú labdavezetés után a kapura bikázzam a labdát. De tudja, mit, pattanjon be a hátamról a labda, csak találjak be a Hali kapujába.


folytatás...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik