Új stadiont építenek, és pontosan fizetnek

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2008.09.22. 22:55
Címkék
Noha a stadionban várta a VIPjegy, és a Ferencváros labdarúgói is úgy tudták, hogy Kevin McCabe előtt lépnek pályára a Vác ellen, az angol tulajdonosnak elhúzódott az esti tárgyalása, s ezért nem tudta a helyszínen megtekinteni az FTC bajnokiját. Ott ült viszont a lelátón Terry Robinson sheffieldi klubigazgató, aki immár a zöld-fehér egyesületért is felel.

Miért nem Kevin McCabe társaságában töltötte az estét? Miért nem Kevin McCabe társaságában töltötte az estét?

Egyszerű az oka: azokra a tárgyalásokra, amelyekre közösen kellett érkeznünk Kevin McCabebel, már délelőtt sort kerítettünk. Már elnézést, hogy

McCabe úrról kérdezem, de elárulná, mi a tulajdonos látogatásának célja?

Kizárólag a mi kedvünkért repült Ausztráliából Budapestre, és azért érkezett, hogy a Ferencváros új stadionjáról egyeztessen a klubvezetőséggel, no és azzal a céggel, amelyik minden bizonnyal elvégzi a fejlesztést.

Kit kértek fel?

Szerintem inkább az a fontos, hogy milyen referenciái vannak annak a szervezetnek, amelyet megbíztunk a munkával.

Hallgatom.

Amellett, hogy több európai klub stadionfejlesztési munkálatai is a cég nevéhez fűződnek, nehéz annál jobb ajánlólevelet találni, mint amellyel ez a társaság bír: a FIFA történetesen ezt a csoportot kérte fel, hogy építsék meg új székházukat, amelybe időközben beköltözött a nemzetközi futballszövetség. De azért is esett rájuk a választás, mert láthatóan érdekli őket a feladat. Az elmúlt hetekben svájci és angol stadionokat jártak végig az illetékesek, hogy pontosítsák, tökéletesítsék a végleges terveket. Ami biztos: huszonöt-harmincezres arénát tervezünk, ám például az még kérdés, hogy minden oldalon fedett lesz-e a lelátó, vagy hogy a sarkokba irodahelyiségek kerülnek-e.

A szurkolókat viszont az érdekli leginkább, hogy marad-e a helyén, az Üllői úton az aréna.

Minden bizonnyal marad, arról viszont még egyeztetünk, hogy milyen irányba forgassuk el, ugyanis elképzelhető, hogy más szögben épül majd fel a stadion. Rövidesen ez is kiderül, azt pedig garantálom, hogy két éven belül minden munkálattal elkészülünk.

Hallani, hogy nemcsak a stadiont, de a csapatot is átépítenék – már a télen...

Mindenképpen csökkenteni szeretnénk a keretet, és a tavaszi szezont már huszonöt-harminc játékossal kezdjük. A télen további erősítés várható, négy-öt meghatározó futballista érkezik majd az Üllői útra Magyarországról és külföldről egyaránt. De már most is újítottunk, a múlt héten a Fradi szakmai stábjához csatlakozó Craig Short a Vác ellen – angol mintára – a lelátón ült, és ott készített feljegyzéseket a találkozóról, ezt az anyagot közösen elemzi majd Bobby Davisonnal.

Mekkora költségvetésből működik a Fradi?

Ahogy azt a szezon előtt is mondtuk, körülbelül nyolcszázmillió forintból gazdálkodunk, amely összegben már az Üllői úti stadion üzemeltetésének költségei is benne vannak. Lehet, hogy ez a pénz nem hangzik túl félelmetesen, ám illik tudni, hogy egy-egy alacsonyabb bajnokságban játszó angliai kiscsapat anyagi háttere sem haladja meg ezt a nagyságrendet. Továbbá büszkék vagyunk, hogy Magyarországon elsőként női és futsalcsapatot is fenntart s pénzel a klub.

A végére két kellemetlen kérdés: tudja-e, hogy még mindig hallani olyan pletykákat, hogy nem teljesítik a szerződésben vállaltakat, valamint hogy a szurkolók egy része elégedetlenkedik?

Nézzék meg a klubhoz befutó összegeket, és akkor kiderül, hogy mi mindent percre pontosan fizetünk. De meg lehet kérdezni a korábbi években többször átvert, becsapott futballistákat, hogy időben megkapják-e járandóságukat. A Ferencvárosnál az alkalmazottak, a vezetők és a labdarúgók is rendesen megkapják fizetésüket. A másik felvetésre csak annyit mondanék: ha valakinek nem tetszik, hogy a Fradi idegenbeli meze narancssárga, nyugodtan fektessen be a klubba több százmillió forintot, és változtassa meg a dressz színét. Céljaink továbbra sem változtak, és ha vannak is negatív hangok, idővel mindenki mellénk áll: élvonalbeli, nemzetközi kupában szereplő csapat lesz az FTC.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik