Ha kell, még a falon is átmegy

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2008.09.17. 14:07
Címkék

Noha Tóth Bence a Szolnok ellen (8–1) megszerezte első gólját a Ferencváros nagycsapatában, a klub hivatalos internetes oldala még a mérkőzés másnapján is „mostohagyermekként” kezelte a 19 esztendős játékost. Aki a zöld-fehérek honlapjára kattint, láthatja: a középpályás bemutatása nem hosszabb néhány sornál, a kerettagok közül pedig egyedül az ő neve mellett nem szerepel mezszám.

„Talán azért, mert az utolsók között választottam” – nevetett

a feledékenység kapcsán a 30as dresszben szereplő Tóth Bence. Ami a bemutatkozást illeti: szavak helyett inkább a teljesítményével határozná meg önmagát.

„Masszőrünk, Eisemann László kérdezte a kezdés előtt, hogy a góllövő vagy a gólpasszos cipőm van-e rajtam. A csukámra mutatva mondtam neki, hogy ebben most mindkettő benne van. És tessék: az első félidőben megszereztem a vezetést, majd sikerült pontosan ívelnem Paul Shaw fejére.”

A hétfői találkozó érdekességét az adta, hogy Tóth Bence évekkel korábban még szolnoki színekben játszott – ám úgy tűnik, ez a legkevésbé sem zavarta. A fiatal labdarúgó Bobby Davison felfedezettje, az angol szakember már akkor kiszúrta magának, amikor még nem volt az Üllői útiak vezetőedzője. És bár a nyitó fordulóban a Tököl ellen (6–2) még „csak” csere volt, azóta kirobbanthatatlan a kezdőből.

„Kellemetlen játékosnak tartom magam, fekszenek az egy egy elleni párharcok. Azt hiszem, nem nagyon kedvelnek az ellenfelek, hiszen ha kell, még a falon is átmegyek.”

Míg Tóth Bence hétfő estig többnyire a bal oldalvonal mellett rohamozott, ezúttal a középpálya közepén jutott szóhoz, a rutinos Lipcsei Péter helyén.

Máris megkerült volna a sérült labdarúgó utódja?

„Nem kell aggódnia, nem túrom ki a csapatból – mosolygott Tóth Bence. – Az olyan futballistának, mint amilyen Lipcsei Péter, mindig helye van a Fradiban. Noha külön nem beszélgettünk erről, de igyekeztem sok mindent ellesni tőle. Mert kitől tanuljon egy fiatal labdarúgó, ha nem tőle?”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik