NB I-esek fekete napja

Tudósítóinktól TudósítóinktólTudósítóinktól Tudósítóinktól
Vágólapra másolva!
2008.09.04. 07:05
Címkék
Az NB I-es Nyíregyháza, Paks és Zalagerszeg játékosai szívesen cserélnének az NB II-es Ferencváros labdarúgóival. A zöld-fehérek ugyanis a három élvonalbeli csapattal ellentétben, ha nehezen is, de bejutottak a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé.

Drámai meccset játszott az NB II-es Ferencváros az NB III Duna-csoportjában szereplő Szigetszentmiklós otthonában. A zöld-fehérek az első félidőben Liban Abdi góljával még vezettek, ám a fordulás után elfogyott a Fradi lendülete: a hazaiak szép góllal egyenlítettek, amikor Patakfalvi Balázs a tizenhatos jobb oldaláról a roszszul helyezkedő Holczer Ádám felett a kapuba emelt. Mivel újabb gól nem született, következett a hosszabbítás, de a kétszer tizenöt perc alatt sem jutottak dűlőre a csapatok. A tizenegyesrúgások során aztán Holczer Ádám három lövést is hárított, így – ha nehezen is – továbbjutott a Ferencváros.

Nem a legjobb előjelekkel kezdődött a Bőcs számára a Nyíregyháza elleni találkozó. A hazaiaknál rontotta a hangulatot, hogy Tóth László vezetőedző sérülés miatt nem számíthatott Szakszon Gáborra és Zsarnai Róbertre. Ráadásul a kezdés előtt nem sokkal derült ki, hogy Hamar Zsolt sem vállalhatja a találkozót, az első számú kapus vírusos fertőzést kapott, és lázas lett, helyén a nyáron Felsőzsolcáról igazolt Szabó Ádám szerepelt. A Nyíregyháza csak az utolsó tíz percben nyújtott élvonalbeli csapathoz méltó teljesítményt, ez azonban nagyon kevésnek bizonyult, még egyenlítenie sem sikerült. A találkozót követően Tóth László azt mondta, hogy meglehetősen nehézkes mérkőzést vívott csapata, játékosain kiütközött a hét végi mérkőzés fáradtsága. A szakvezető szerint megérdemelten jutottak tovább, úgy látja, ők jobban akarták a győzelmet.

A nyíregyházi klubmenedzser, Révész Attila meglehetősen morózus hangulatban összegezte a látottakat: „Csak gratulálni tudok ellenfelünknek. A Bőcs egyetlen hibánkat tökéletesen kihasználta. Mi ugyanakkor nem szereztünk gólt, márpedig így képtelenség továbbjutni.”

Meglepetésre az NB III-as Veszprém FC kiejtette az NB I-es Zalaegerszeget. A sikerben oroszlánrészt vállalt a mezőny legjobbja, a kapus Varga Tamás, aki több gólnak látszó lövést is hárított, valamint Marosvölgyi Tamás, aki tartja remek bajnoki formáját, és két góllal járult hozzá a továbbjutáshoz: „Őszintén mondom, reménykedtünk benne, hogy meglephetjük a ZTE-t. Kiváló erőben vagyunk, taktikánk is arra épült, hogy esetleges kontrákkal okozzunk zavart a zalai védelemben. Elismerem, hogy a vendégek nagyon sok gólhelyzetet elpuskáztak, de a végén mi örülhettünk. Azt szeretnénk, ha a következő körben is első osztályú ellenféllel játszhatnánk.”

Az NB II-es Kozármisleny már negyedóra elteltével ráijesztett a paksiakra, Lauer Norbert hagyott ki óriási helyzetet. Aztán a 31. percben Kutyáncsánin Jevrem buktatása után Tóth István szabadrúgásból talált a kapuba. Az első félidő gyakorlatilag paksi helyzet nélkül telt el, és a fordulás után is több veszélyt rejtettek a kozármislenyi kontrák. A vendégek birtokolták többet a labdát, de a tizenhatoson belülre alig jutottak, egy lesgól, egy lövés és egy jónak induló kiugratás írható a javukra. Gellei Imre, a tolnaiak szakvezetője úgy értékelt, hogy csapata az első félidőben tompán, enerváltan futballozott, és ugyan a második játékrészben egyértelmű fölénybe került, valójában csak erőlködött, és semmi sem sikerült neki.

A dunaharaszti pálya vendégkispadja helyett egy tatai kórházban töltötte a szerda délutánt Mészöly Géza, a Vasas vezetőedzője. Az angyalföldi klub trénere egy hétfő esti öregfiúkmeccsen szerencsétlenül ütközött az ellenfél kapusával, aki ráesett az edző lábára. Mészöly Géza szerda reggel ment a kórházba, ahol Béres György professzor rögvest térdoperációt javasolt, és a műtétet délelőtt el is végezték. Edzőjük nélkül az első félidőben csak szenvedtek a piros-kékek a Dunaharaszti ellen, ám a második félidőben nagyobb sebességre kapcsoltak, és megfordították a mérkőzést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik