Tülekedés a kapu előtt

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2008.08.28. 00:18
Címkék
Három támadót jelölt a válogatott dánok ellen készülő bő keretébe Erwin Koeman kapitány: kérdés, hogy a Priskin Tamás, Rudolf Gergely, Orosz Péter trióból ki jut lehetőséghez szeptember 6-án, s a bizalmat kapó futballista képes lesz-e olyan hatékonyan játszani, mint a riválisnál bevetésre kész Nicklas Bendtner, Jon Dahl Tomasson kettőstől várható.

Ami az egyik oldalon a csapat erőssége, a másikon fájó hiányposzt: míg a dán válogatott keretének legnevesebb labdarúgói (az arsenalos Nicklas Bendtner és a Feyenoordnál szereplő Jon Dahl Tomasson) a gólszerzésért felelősek, Erwin Koeman nem gazdálkodhat kedvére a támadókkal. A magyar válogatott szövetségi kapitánya a vb-selejtező Montenegró elleni főpróbája előtt beszélt arról, hogy továbbra is gondban van a csatárokat illetően, hiszen nincs vérbeli befejező futballistája a nemzeti csapatnak. Bár úgy tűnik, a poszt első számú jelöltje, Priskin Tamás beverekedte magát a Watford kezdőcsapatába, és az augusztus 20-i barátságos meccsen is eredményes volt, az elmúlt év viszontagságai többé-kevésbé megviselték, ezért kérdés, mire lesz képes, amikor erősebb riválissal kerül szembe Magyarország válogatottja. Márpedig borítékolható, hogy Dánia vendégszereplése és a magyar együttes svédországi látogatása során az ellenfél akarata érvényesül, és szerencsés esetben is csak néhány gólszerzési lehetősége lesz Erwin Koeman csapatának.

De ki érhet oda a kapu elé?

A Montenegró ellen kezdő Priskin Tamás mellett a debreceni Rudolf Gergely, illetve a nyáron az osztrák Innsbruckból a görög élvonalbeli OFI Krétához szerződő Orosz Péter került a Dánia ellen készülő bő keretbe. Utóbbi azért nem utazott haza az augusztus 20-i találkozóra, mert a szövetségi kapitány az újonc DVSC-csatárt is szerette volna élesben kipróbálni – Orosz Pétert ugyanis mind a görögök, mind a horvátok ellen becserélte. Bár a görög bajnokság csak a hét végén rajtol, a légiós állítja: nyári felkészülése kitűnően sikerült, és kirobbanó formában van.

„Kissé más a helyzetem, mint Innsbruckban volt, az OFI-nál nagyobb a konkurencia, egyik támadónak sincs bérelt helye – adott helyzetjelentést a háromszoros válogatott labdarúgó. – A felkészülési mérkőzéseken váltogatták egymást a csatárok, mindannyian félidőket játszottunk, de biztató, hogy megkaptam a tízes mezt, és a teljesítményemre sem lehetett panasz: sorozatban lőttem a gólokat. Persze van, amihez hozzá kell szokni: a szimpla edzőmeccs néha három napunkba kerül, legutóbb pénteken utaztunk Rodoszra játszani, de csak vasárnap értünk vissza. Mit mondjak, a folyamatos repülés kicsit megterhelő. Szombaton a PAOK ellen kezdünk, s remélem, már úgy debütálhatok a görög bajnokságban, hogy tudom, hétfőn csatlakoznom kell a válogatotthoz.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik