Baranyai János: „Nem éreztem, hogy korrigálnom kellett volna”

Vágólapra másolva!
2008.08.13. 20:12
A férfi 77 kilósok B-csoportjának viadalán súlyos sérülést szenvedő Baranyai Jánost szirénázó mentővel vitték a Kínai-Japán Barátság Kórházba, ahol gondos kezek vették kezelésbe. Öt orvos és hét nővér tüsténkedett a versenyző körül, akit mindjárt megröntgeneztek, és – csodák csodájára – a diagnózis nem mutatott sem törést, sem szakadást.
Baranyai szerencsétlen mozdulata
Fotó: MTI
Baranyai szerencsétlen mozdulata
Baranyai szerencsétlen mozdulata
Fotó: MTI
Baranyai szerencsétlen mozdulata

Ezt követően a műtőbe tolták, elaltatták, hogy helyre tegyék a súlyosan kificamodott könyökét. Újra megröntgenezték, hogy biztosan jól illeszkedik-e a sérült rész, majd begipszelték. Három nap múlva kell kontrollra jelentkeznie, és közben figyelni, nem dagad-e meg nagyon a keze.

Halász István, a Magyar Súlyemelő-szövetség főtitkára és a súlyemelő-küldöttség többi tagja mindvégig a sportoló mellett voltak a kórházban. Rövid kórházi tartózkodása alatt meglátogatta a versenyzőt a magyar orvosi csapat vezetője, dr. Tállay András, Schmitt Pál MOB-elnök, Kamuti Jenő MOB-főtitkár, és példaértékű volt Molnár Zoltán és a MOB-iroda együttérzése és segítőkészsége.

Jacques Rogge, a NOB elnöke és Aján Tamás, a nemzetközi szövetség (IWF) elnöke Fehér Tamás MSSZ-elnöknél érdeklődött Baranyai állapotáról.

Az ötkarikás versenyek egyetlen magyar súlyemelője pekingi idő szerint este 7 órakor visszamehetett a faluba, és csak akkor érez fájdalmat, ha lógatja a kezét. Érdekes, amit a sokkoló ficamról mondott: „Egyáltalán nem éreztem, hogy korrigálnom kellett volna a gyakorlat közben, biztosan tartottam a súlyt, amikor egyszerűen elpattant valami.”

Az NYVSC emelője – aki 19-én repül vissza Pekingből – reméli, hogy pályafutásának folytatását nem akadályozza a sérülés, s ha visszatér, biztosan nem fogja félteni jobb kezét.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik