Hat perc alatt fordítottak

Tudósítónktól TudósítónktólTudósítónktól Tudósítónktól
Vágólapra másolva!
2008.08.10. 00:27
Címkék
A vártnál nehezebben, de csak legyőzte Urbán Flórián új csapata a régit, s ezzel a Pápa jelezte, komolyan gondolja a feljutást.

A Nyugati csoport legutóbbi ezüst és bronzérmesének összecsapása ígérkezett a második vonal nyitó fordulója slágerének. A pápaiak mestere, Urbán Flórián előző állomáshelye éppen a Felcsút volt, ami adott némi pikantériát a mérkőzésnek. S az sem elhanyagolható, hogy Schrancz Balázs után Venczel Balázs és Imrik László ugyancsak Felcsútról igazolt Pápára, vagyis számukra is presztízscsatát jelentett a rangadó. A pápai keret ezúttal is alaposan kicserélődött, tucatnyi új játékos jött, ám ezúttal zömében sikerre éhes, tehetséges fiatalok. A Felcsútnál a távozó kulcsembereket javarészt Fehérvárról érkező tehetségekkel igyekeztek pótolni.

Kellemes időben, szépszámúnak mondható közönség előtt mindkét csapat rendkívül óvatosan kezdett. A hazaiak voltak aktívabbak, s ha jobban koncentrálnak a befejezéseknél, kétgólos előnyt is szerezhettek volna a szünetig. Az első játékrész legszebb mozzanata Gyömbér Gábor nevéhez fűződik, húsz méterről hatalmas lövést eresztett meg, a labda a léc alsó lapjáról vágódott kifelé.

Fordulás után a kezdeti lendület hamar megtört, és egyre óvatosabbá váltak a csapatok. Aztán a nagy nyugalomban a pápai védelemnek sikerült önmagát is elaltatnia, amit a csereként beálló Varga István közeli lapos lövéssel büntetett. Érdekes módon ettől hirtelen ritmust váltottak a pápaiak, s óriási iramot diktálva a szenzációsan játszó Alex góljaival a hajrában fordítani tudtak.

Urbán Flórián legyőzte régi csapatát, és a Pápa – ha nem is jó játékkal, de kétségtelenül nagy szívvel – nyomatékosította, hogy igényt tart az aranyéremre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik