Szeleburdiságnak nincs helye

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2008.08.05. 06:36
Címkék
Bár nem sikerült túl jól az MTK főpróbája a Fenerbahce elleni BL-selejtező szerdai visszavágója előtt, a Honvéd elleni bajnokin (1–1) voltak látható jelei annak, hogy milyen játékban reménykedik Garami József: a Szusza Ferenc Stadionban az isztambuli találkozóhoz képest támadóbb szellemű labdarúgókkal a pályán, hatékonyabb akciókban bízva fogadja a török sztáregyüttest a kékfehér gárda.

Már a Fenerbahce elleni BL selejtező visszavágójának jegyében változtatott az isztambuli összeállításon Garami József az MTK–Honvéd bajnokira (1–1). Noha a tapasztalt szakember Kanta József kiesése után sem módosított az előző évadban eredményesnek bizonyuló 4–2–3–1-es felálláson, az aktívabb támadófutball reményében új labdarúgókat szerepeltetett vasárnap. Az isztambuli összecsapáson szerény teljesítményt nyújtó, a török csapat védőivel nemigen boldoguló Urbán Gábor helyén Hrepka Ádám jutott szóhoz, akinek az aktivizálása azért lehet gyümölcsöző a szerdai találkozón, mert a csatár az utánpótlás-válogatott meccsein, no és a Hollandiában eltöltött fél év során megtapasztalta, mi is a hazai mérkőzések és a nemzetközi összecsapások színvonala közötti különbség.

Pál András pedig már a kispestiek ellen is bizonyította, hogy – bár a Sükrü Saracoglu Stadionban csak epizódszerepet kapott – érdemes számolni vele a visszavágón. A futballista bátran elvállalta az egy az egy elleni játékot, lendületes elfutásai, kiismerhetetlen cselei a hazai akciók legveszélyesebb szereplőjévé emelték.

Kérdés csak az, hogy azok a mozdulatsorok, amelyek eredményesek voltak a honvédos George Gebróval szemben, sikerülhetnek-e Roberto Carlos ellen…

„Más lesz az eredményes, illetve sikertelen cselek aránya a törökök elleni mérkőzésen, az biztos – mondta Pál András. – Garami József azt kérte tőlem a Honvéd-meccs előtt, hogy merjek szembekerülni a védőmmel, és próbáljam megverni őt. Bár nem kimondottan a Fenerbahce elleni főpróbának szántuk a kispestiek fogadását, azért próbáltunk támadóbb szellemben futballozni vasárnap, ami a Szusza Ferenc Stadionban is feladatunk lesz. Az első BL-találkozón nem tudtuk megfelelő arányban birtokolni a labdát, de vasárnap már lát- >>>

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik