Görbicz Anita lábadozik, nélküle kétgólos vereséget szenvedtünk Kínától

Vágólapra másolva!
2008.08.05. 14:42
Kedden hivatalos edzőmérkőzést játszott a magyar női kézilabda-válogatott az olimpiai torna helyszínén a házigazdák együttesével. A vendéglátók – akik egyébként nem csoportbeli ellenfelei a mieinknek – kétgólos győzelmet arattak.
Tóth Tímea hiába igyekezett, kikaptunk Kínától
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Tóth Tímea hiába igyekezett, kikaptunk Kínától
Tóth Tímea hiába igyekezett, kikaptunk Kínától
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Tóth Tímea hiába igyekezett, kikaptunk Kínától

Utolsó előtti felkészülési mérkőzését játszotta kedden a magyar női kézilabda-válogatott a szombati, Svédország elleni olimpiai rajt előtt – még szerda délelőtt is lesz egy erőpróba, amelyen Kazahsztán lesz az ellenfél.

Bár természetesen a két – egyaránt éremre törő – csapat barátságos összecsapása csemegének számított, a legnagyobb érdeklődés mégis egy olyan játékos iránt nyilvánult meg, aki nem is lépett pályára.

Természetesen Görbicz Anitáról, a Győr világklasszis irányítójáról van szó, aki néhány napja főzőcskézés közben forró olajjal leforrázta a jobb lábfejét.

Az első hírek harmadfokú égési sebekről szóltak, aztán másodfokúra mérsékelték a diagnózist, s a kezdeti rémséges kilátások – miszerint a magyar válogatott kulcsemberének „ugrott” az olimpia – is javultak.

Olyannyira, hogy Görbicz kedden – igaz, csak papucsban, illetve a szünetben zokniban – már hétmétereseket is dobott Herr Orsolya tartalék kapusnak, de pályára persze még nem léphetett.

Nélküle kissé szárnyaszegett volt az együttes, a kínaiak végig vezettek, olykor már öt góllal is, de a hajrában Tóth Tímea és Tomori Zsuzsanna vezérletével felzárkóztak a magyarok, s egészen szorossá tették az összecsapást.

A találkozó kuriózuma volt, hogy mintegy kétezer kínai rendőr és ezer sorkatona tekintette meg, utóbbiak mintha rugóra jártak volna: egyszerre ültek le, vették le a sapkájukat, s még a tenyerük is egyszerre verődött tapsra egy-egy hazai gól után.

Nincs mese, ezen az olimpián – ha más nem is, de – rend, az lesz, méghozzá a javából!

OLIMPIAI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS (PEKING)

KÍNA–MAGYARORSZÁG 28–26 (14–12)
Olimpiai Sportközpont, 3 000 néző. V.: Menezes, Pinto (brazilok)
MAGYARORSZÁG: PálingerBódi 2, Tomori 5, Ferling 3, Szamoránsky 1, Tóth T. 6, Vérten 3. Csere: Szűcs 1, Borbás, Hornyák, Kovacsicz 5, Pigniczki, Herr (kapus)
A kínai góldobók: Vej Csiu-hsziang 6, Liu Jün 6, Liu hsziao-mej 5, Vang Sa-sa 4, Li Vej-vej 3 , Vu Ven-jüan 2, Vu Ja-nan 1, Szun Laj-miao 1.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik