Kelet után nyugatra tarts!

LIPCSEI ÁRPÁD, ZOMBORI ANDRÁSLIPCSEI ÁRPÁD, ZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.08.02. 02:23
Címkék
A Győri ETO FC és a DVSC-TEVA is sikerrel vette az UEFA-kupa selejtezőjének első fordulóját (előbbi a grúz FK Zesztafonit búcsúztatta 3–2-es, utóbbi pedig a kazah Sahtyor Karagandit 2–1-es összesítéssel), így mindkét klubnál izgalommal várták a következő kör pénteki sorsolását. Az ETO ellenfele csoportjának legerősebb riválisa, a német VfB Stuttgart lesz, a Loki a svájci bajnokságban jelenleg a nyolcadik helyen álló Young Boys ellen kíséreli meg a továbbjutás kiharcolását. Az ETO és a DVSC is idegenben kezd, az első mérkőzéseket augusztus 14-én, a visszavágókat 28-án rendezik.

Nem kell a fellegekben járni, mert a Győri ETO érvényesítette a papírformát, s az UEFA-kupa selejtezőjében túljutott a grúz FK Zesztafoni gárdáján, de mint minden apró sikert, ezt is meg kell becsülni. A párharc első felvonásán az ETO hazai pályán 1–1re végzett, a visszavágón pedig hátrányból harcolta ki a 2–1es győzelmet s ezzel a továbbjutást. Az egyik pozitívuma ennek a két mérkőzésnek, hogy a Zesztafoni a 180 perc alatt egyetlen igazi helyzetet sem tudott kialakítani, s hogy az ETO játékosai végig hittek magukban. A hitre a folytatásban is szükség lesz, mivel a győriekre a Bundesliga egyik élcsapata, a VfB Stuttgart vár az UEFA-kupa második selejtezőkörében.

Az ETO augusztus 14-én a 2007-es német bajnok otthonában kezd, majd két héttel később – remélhetőleg nagy közönség előtt – megkísérelheti a papírforma felborítását. Az erőviszonyok a Stuttgart továbblépését sejtetik, amivel a győriek vezetőedzője, Egervári Sándor is tisztában van.

A Hertha légiósa, Dárdai Pál is segít az ETO-nak

„Erős ellenfelet kaptunk, a továbbjutás kiharcolása nagy bravúrral érne fel – mondta a sorsolás után az ETO trénere. – Pozitívum, hogy gazdasági szempontból jól járhat a klub, várhatóan megtelik a stadion, a párharc szurkolónak, vezetőnek és játékosnak egyaránt nagy élmény lesz. Az esélytelenek nyugalmával készülhetünk, és ez a tény pluszlehetőségeket rejt magában. Számomra egyértelmű: több hozadéka lehet ennek a két meccsnek, mint vesztesége, ha esetleg ki is esünk a kupából. Éppen ezért nem vagyunk elégedetlenek a sorsolással...”

A szakember megemlítette: igyekeznek a lehető legtöbb információt beszerezni az ellenfélről. Borítékolható, ez nem lesz annyira nehéz, mint volt a Zesztafoni esetében. Egervári Sándor mindenekelőtt a Hertha légiósa, Dárdai Pál segítségét kéri: a berliniek középpályása korábban a játékosa volt, a jó kapcsolat megmaradt közöttük, így biztos, hogy Dárdai Pál Bundesliga-tapasztalata szakmai kérdésekben is segítséget jelent.

S hogy az ETO labdarúgói miképpen vélekednek a sorsolásról?

A Zesztafoni otthonában az egyenlítő találatot szerző Jäkl Antal nem titkolja, élete mecscsére készül...

al – elevenítette fel a történteket Jäkl Antal. – Előre mondtam neki, hogy a lehető legnehezebb ellenfelet, vagyis a Stuttgartot kapjuk majd – nem tévedtem. Nem tagadom, kétféle érzés kavarog bennem: egyfelől örülök a rangos riválisnak, másrészt szeretnék továbbjutni, és erre az erőviszonyok alapján kevés az esélyünk. Ilyen kiváló csapat ellen még nem léptem pályára, és biztosra veszem, ha idegenben tisztességes eredményt érünk el, a győri visszavágóra drukkereink megmozdulnak. Ez a párharc nagy ajándék lesz szá >>>

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik