Stockholm-szindróma

M. Cs.M. Cs.
Vágólapra másolva!
2008.07.30. 23:14
Címkék

Szávay Ágnes a stockholmi 145 000 dollár összdíjazású torna második fordulójában kikapott Vera Dusevinától 6:4, 7:6ra. Sok minden előzetesen nem indokolta a vereséget, még akkor sem, ha a meccs után az orosz lány boldogan nyilatkozott arról, mennyire is szereti a várost. Minderre a legfőbb okot az szolgáltatta a 21 éves teniszező számára, hogy tavaly ugyanitt csupán a döntőben kapott ki Agnieszka Radwanskától, aki emiatt nyilván még nagyobb Stockholm-rajongó. A lengyel hölgy jelenleg is az első kiemelt, és jelenleg is menetel. Nem kell tartania azonban már a második kiemelttől, az ugyanis Szávay Ágnes. Volt...

A világranglista 14. helyén álló magyar teniszező jól kezdte a meccset, s 4:2-re vezetett az első szettben, amikor valami elpattant nála, és zsinórban négy játékot vesztve 6:4-re bukta a játszmát a rangsorban nála 49 hellyel hátrébb álló vetélytársával szemben. Lelkiállapotára jellemzően, saját adogatásánál, kettős hibával zárta a szettet.

Majd rögtön nullára vesztette el a második játszma első játékát. Ez kellően felbosszanthatta, ugyanis zsinórban tíz pontot nyert, s ez magában foglalja, hogy nem csupán saját adogatójátékát hozta, hanem elvette Dusevináét is. Aztán egy újabb kettős hiba megtörte a lendületét. Hiába vezetett 5:3ra is, 6:5-re fordított az ellenfél, aki rövidítésben tette biztossá továbbjutását, mégpedig azt követően, hogy a soltvadkerti lánynak két játszmalabdája is volt.

Czink Melinda sem élte túl a második fordulót az 1 340 000 dollár összdíjazású montreali tenisztornán. A világranglistán 111. helyen álló magyar teniszező a 17 esztendős, nála 17 hellyel előrébb rangsorolt osztrák Tamira Paszektől kapott ki 6:4, 7:5-re, ám Szávayhoz hasonlóan neki is lehet hiányérzete, mert a második szettben 4:2-re vezetett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik