Radunovics a Fotonnál

M. Cs.M. Cs.
Vágólapra másolva!
2008.07.30. 00:47
Címkék

„Edzőnk, Tapodi Péter aján lására kötöttünk szerződést a montenegrói és francia kettős állampolgárságú Hajdana Radunoviccsal. Vele teljes a keretünk, amelyet alkalmasnak tartunk arra, hogy megvalósítsuk céljainkat” – mondta Szíjjártó Péter, a SEAT FotonGyőr társadalmi elnöke.

A fiatal győri klubnál magasra tették a mércét. A bajnokságban és a Magyar Kupában is a legjobb négy közé jutás a cél, az Európa Kupában pedig az, hogy továbbjussanak a csoportkörből. Egyik cél megvalósítása sem lesz egyszerű, ám az együttes játékosállományában bekövetkező változásokat alapul véve egyik sem lehetetlen küldetés. Hajdana Radunovics pedig kifejezetten mutatóssá teszi a csapatot, és nem csupán a játékával. Az Európában a Buducsnoszt Podgorica együttesében ismertté váló magasbedobó néhány évvel ezelőtt egy belgrádi magazin címlapján egyetlen kosárlabdába öltözve pózolt.

Persze játszani is tud. A podgoricaiakkal járt Pécsen Euroliga-találkozón, 2001-ben felhúzhatta a New York Liberty WNBA-csapatának szerelését, az elmúlt hét esztendőben pedig a francia bajnokságban játszott különböző csapatokban. 2002-ben a szerb-montenegrói válogatottal járt kint a kínai világbajnokságon, kétszer Európa-bajnokságon is részt vett, Montenegróval most készül a harmadikra.

„Az Európa-bajnoki selejtezők befejezése után csatlakozik hozzánk a harmincéves játékos, nagyon sokat segíthet nekünk, hiszen jó teljesítményre képes a hármas, a négyes és az ötös poszton is” – fűzte hozzá Tapodi Péter, az együttes edzője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik