Elsőre bajnokot vert

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2008.07.27. 22:53
Címkék
Vitatható tizenegyesek, az új évezred első idénynyitó bajnokverése, feszült MTK-sok és parádés NB I-es debütálás. S a forduló meglepetése: a Kaposvár 3–1-re megverte az MTK-t, részben az új igazolásnak, az élvonalban szombaton debütáló Farkas Krisztiánnak köszönhetően.

Első élvonalbeli bajnokiján rög vest fókuszba került: a nyáron a Szolnokról szerződtetett, korábban négy évig az osztrák ötödosztályban futballozó Farkas Krisztián előbb két tizenegyest harcolt ki, majd pazar gólpaszszal tette emlékezetessé kaposvári debütálását – éppen a címvédő MTK 3–1-es kiütése során. Noha kétségtelen, hogy minden labdarúgó ilyen bemutatkozásról álmodik, a csatárban maradtak kérdések a mérkőzést követően, hiszen ahogy sokan vitatták (főleg a fővárosi kék-fehér hívek), ő is kíváncsi volt Szabó Zsolt ítéleteire, és szombaton visszanézte a találkozóról készült felvételt. Kézenfekvő volt tehát a kérdés: jogosnak találta-e az ellene elkövetett szabálytalanságok után befújt büntetőket, vagy belátta, hogy tévedett a bíró?

„Ha őszinte akarok lenni, azt mondom, is-is – tette a szívére a kezét a meccs hőse. – A tévéfelvételek alapján el kell ismernem, hogy az első szituációnál nem ért össze a lábunk a védővel, Mladen Lambulics belépett elém, én pedig lendületben voltam, és ahogy egy csatárnak ilyen esetben döntenie kell, átestem a lábán. Amásodik helyzet viszont egyértelmű: beálltam a hátvéd elé, aki rám csúszott. Az összecsapás előtt volt bennem drukk, hiszen egyrészt gólerős támadókat kell pótolnom Kaposváron, másrészt féltem, ha a bajnokság elején beragadunk, a nyáron átalakított csapatunk nehéz helyzetbe kerül. De talán éppen ez az aggodalmunkhozta meg a sikert, mert aki pályára lépett, elszántan futballozott.”

Prukner László, a Rákóczi edzője sokadszorra bizonyítja, hogy ismeretlen, rutintalan játékosokból is tud ütőképes gárdát kovácsolni, de vajon a meccs után dicsérte-e a főszereplőket?

„Nem vitte túlzásba a dicsérgetést a mester, ám nem is vártam megható szavakat, ráérünk arra a bajnokság későbbi szakaszában. Remélem, lesz még rá lehetősége...” – zárta mondandóját Farkas Krisztián.

Egy biztos, ebben az évezredben még nem kezdett vereséggel az aktuális címvédő, és a kaposvári fiaskó, na meg a büntetők láthatóan megviselték az MTK fiataljait: bár az öt percen belül megítélt vitatható tizenegyesek nyilván rányomták a bélyegüket a vendégek játékosainak viselkedésére, furcsa volt látni, ahogy a mindig szerény, tisztelettudó labdarúgók feszültebbek a megszokottnál, és hol egymással, hol a játékvezetővel vitáznak.

Persze aggódni felesleges, mégiscsak az elmúlt négy év fair play díjas csapatáról van szó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik