Megsérült, így futballista lett

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2008.07.19. 01:04
Címkék

A baráti kör szervezésében vacsorával köszöntötték az MTK Budapest bajnokcsapatának tagjait. Az összejövetel jó hangulatú volt, azonban mindenkinek hiányzott a kórházban lábadozó Kanta József, aki nem tudta átvenni a szurkolók által neki ítélt Év játékosa díjat. A kétszeres válogatott középpályás a kék-fehérek ausztriai edzőtáborában sérült meg szombaton, az Austria Kärnten elleni felkészülési mérkőzésen. Az első vizsgálatok után még reménykedni lehetett benne, hogy „csak” porcsérülése van, azonban a hétfői MR-vizsgálat egyértelművé tette, hogy keresztszalag-szakadást is szenvedett. A futballistát dr. Berkes István főigazgató-főorvos operálta meg a Sportkórházban.

„Nem altattak el a műtét idejére, a gerincembe kaptam érzéstelenítést, és úgy emlékszem, mintegy hetvenöt percig tartott a beavatkozás – mondta Kanta József, aki leghamarabb négy hónap múlva léphet ismét pályára. – Sajnos nemcsak a porc sérült meg, hanem a keresztszalag is elszakadt, így alighanem a teljes őszi idényt ki kell hagynom. Az biztos, hogy nem siettetem a visszatérést. Nem tagadom, először nagyon elkeseredtem, most már próbálok pozitívan gondolkodni. Azt szokták mondani, akinek nem volt műtétje, az nem is futballista. Hát most én is az lettem...”

Sokak szerint, Kanta József nélkül az MTK messze nem képvisel akkora játékerőt, mint vele, hiányát erősen megérzik majd a kék-fehérek. A játékmester 12 gólt rúgott a tavalyi bajnokságban, rengeteg gólpasszal szolgálta ki társait, ő végezte el a szöglet- és a szabadrúgásokat is...

„Egyetlen ember kiesése nem lehet tragédia, egyébként pedig vallom, hogy nincs pótolhatatlan labdarúgó – mondta Kanta József. – Persze, megvolt a szerepem a csapaton belül, de aki helyettem játszik, az is bizonyítani akarja: megérdemli a lehetőséget. Erőt ad, hogy sokan visszavárnak, de hiszem, hogy az MTK nélkülem is sikeres lesz.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik