Nyilatkozott, habár nem beszélt senkivel

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2008.07.16. 23:06
Címkék

Ki is az Újpest edzője?! – tettük fel a kérdést korábbi írásunk címében. Emlékeztetőül: bár a lila-fehérek kispadja minden kétséget kizáróan Szentes Lázárt illeti meg, többekkel együtt elbizonytalanodtunk, amikor a Szerbiában megjelenő Dnevnik című lap internetes kiadása Szlavko Petrovicsot idézte. A Zalaegerszeg korábbi szerb-német trénere ugyanis határozottan állította, hogy tárgyalt a Megyeri úti vezetőkkel, és szeretné az Újpesttel megnyerni az előttünk álló bajnokságot.

Joe Böröcz klubtulajdonos kérdésünkre rögtön leszögezte, eszükbe sem jutott Szentes Lázárt elküldeni. Értetlenkedett, miként mondhatta Szlavko Petrovics, hogy bárkivel is beszélt volna az újpestiek közül. Nos, mint elárulta: senkinek sem mondott ilyet.

„Amikor eljöttem Zalaegerszegről, kizárólag a Nemzeti Sportnak nyilatkoztam – emlékezett vissza a tréner. – Azóta viszont egyetlen újságíróval sem beszéltem. Nem kerestek Magyarországról, de még Szerbiából sem. Nem is nagyon tudtak volna elérni, hiszen előbb Oroszországban, majd Ukrajnában tartózkodtam. Több mint hat hete nyaralok, senkivel sem tárgyaltam, játékosok közvetítésével pedig sohasem foglalkoztam. Ez az ügy velem együtt többeket kellemetlenül érint. Az írás rossz színben tüntet fel engem, ráadásul besározza az újpestiek, sőt Szentes Lázár jó hírnevét is. Felháborító!”

Szlavko Petrovics a maga nevében kér elnézést azoktól, akiknek kellemetlensége származott az írásból. Ő azonban nem éri be bocsánatkéréssel. Felkereste belgrádi ügyvéd ismerősét, hogy megtudakolja: milyen jogi lépéseket tehet.

„Sohasem hittem volna, hogy így leszek újból beszédtéma” - mondta a szakember. Úgy tűnik, már csak egyetlen tisztázatlan kérdés maradt – de erre Szlavko Petrovics sem tudja biztosan a választ. Konkrétan: kinek állhat(ott) érdekében, hogy ilyen (rém)híreket terjeszszen róla?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik