Csank János a pénzére vár

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2008.07.12. 00:31
Címkék

Amióta Garancsi István lett az FC Fehérvár tulajdonosa, a labdarúgóknak csak a futballra kell koncentrálniuk. De amíg a játékosok a Siófok elleni bajnoki rajtot várják, a vezetők olyan ügyekkel találják magukat szembe, amelyek létezéséről a klub átvételekor fogalmuk sem volt. Itt van például egy kétszázezres tartozás... Öt évvel ezelőtt a Videoton Dunaújvárosban játszott Intertotó-kupa-meccset a Marek Dupnicával, a bérleti díjat azonban nem fizették ki. A Székesfehérvári Városi Bíróság ugyan kötelezte a Fehérvár FC Kft.-t a tartozás megfizetésére, ám a felszólítás és az inkasszó is sikertelennek bizonyult, így felszámolási eljárás indult. Mielőtt a szurkolók megijednének: a Fehérvár jelenlegi tulajdonosai a héten kifizették az előlük eltitkolt tartozást.

Egy másik eset Csank Jánossal hozható kapcsolatba. A trénert négy évvel ezelőtt, 2004 júliusában az akkori ügyvezető, Gál László mentette fel a munkavégzés alól, és helyére Csertői Aurélt nevezte ki. Ezt annak ellenére tette, hogy a taggyűlés nem hatalmazta fel rá. Csank János perre vitte az ügyet, és azóta is vár az első fokon neki megítélt pénzre, a kamatokkal együtt csaknem ötmillió forintra.

„Két-három héttel a bajnokság kezdete előtt küldtek el a klubtól, noha még egy esztendeig élt a szerződésem – idézte fel a történteket Csank János. – Igényt tarthattam volna a szerződés végéig járó összegre, azonban csak azt kértem, hogy a leadott számlákon lévő követeléseket egyenlítsék ki. Utólag azt mondom, bánom, hogy ennyire humánus voltam…”

A székesfehérváriak jogi képviselője, Gál András Levente azt mondja: a klub átvételekor úgy tájékoztatták őket, hogy Csank János követelésének már eleget tettek. Később szembesültek azzal, hogy ez nem így van, és bár próbáltak peren kívül megegyezni, a szakember ragaszkodik a neki járó összeghez. A vezetők jogi lépéséket kezdeményeznek Gál Lászlóval szemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik