Ingyen az Arsenal ellen

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.06.30. 01:21
Címkék
Nem a Haladásnak kell fizetnie az angol Arsenal vendégjátékáért. A világsztárokkal felálló együttes szombathelyi fellépését egy külsős cég szervezi, így a Haladás is csak szereplője a találkozónak. Időközben azért a Rohonci úti stadiont elkezdték csinosítani.

Amióta kiderült, hogy az Auszt riában edzőtáborozó angol Arsenal július 22-én Szombathelyen játszik a Haladás ellen, mindenki azt találgatja, mennyi pénzért tudja Magyarországra csábítani az újonc klub Arsene Wenger sztárcsapatát. A legvadabb találgatás szerint ötvenmillió forintot kellett fizetniük a szombathelyieknek. A zöld-fehéreknek azonban egy fillérjébe sem kerül, hogy edzőmérkőzést játszanak az „ágyúsokkal”. A találkozót ugyanis egy meccsszervezéssel is foglalkozó cég intézi, így a Haladás futballistáinak csak annyi a dolguk, hogy pályára lépjenek a találkozón.

„Mi ugyanolyan résztvevői vagyunk ennek a felkészülési találkozónak, mint az Arsenal – mondta Dobány Lajos, a szombathelyiek ügyvezető igazgatója.– Egyelőre nem beszélhetek konkrétumokról, mert a szerződést csak szerdán írjuk alá. Tudom, hogy sokan találgatják, mennyit fizetünk ezért a meccsért, de elárulhatom, hogy a Szombathelyi Haladás Kft.-nek egy fillért sem kell utalnia senkinek. Egy cég szervezi a találkozót, amelyet természetesen szerdán majd a sajtótájékoztatón megneveznek. Nekünk semmit sem kell intéznünk az ügyben, egyszerűen csak fel kell készülnünk a világsztárok fogadására.”

Vagyis az Arsenal ugyanolyan feltételekkel érkezik Magyarországra, mint annak idején a brazil válogatott. Négy éve is egy cég vállalta a mérkőzés szervezését, akkor a két szövetség volt az „üzlet” résztvevője.

Az azonban biztos, hogy Szombathelyen nagy erőkkel készülnek a londoni együttes fogadására és a bajnoki rajtra is. Ezúttal azonban nemcsak a játékosokra és az edzőkre kell gondolni, hanem a klub vezetőire is, hiszen csinosítani kell a stadiont. A Rohonci úti létesítményre ráfér a felújítás, hiszen más követelmények vannak az NB II-ben és az élvonalban is. Dolgozni kell a lelátón, az öltözőkben, s az élvonalbeli előírások szerint pályát is át kell szabni egy kicsit. Ez azonban pénzbe kerül, mintegy 25 millió forintot költenek el.

„Készülünk mi is, nemcsak a játékosoknak kell megfelelniük az élvonalbeli követelményeknek, hanem a stadionnak is – mondta Dobány Lajos. – Ezek szokásos feladatok, nem nagy dolgok, mégis oda kell figyelni rájuk. Hogy mást ne mondjak, háromezer széket kell felszerelnünk, meg is tesszük, mégpedig a fedett lelátóra. Át kell szabni az öltözőket is, a szabály szerint mindkettőnek száz négyzetméteresnek kell lennie, hogy huszonöt futballista helyezhesse el ruháját a szekrényekben. A játékvezetők szobáját is modernizálni kell, és kialakítunk néhány irodát, ezekre a második vonalban nem volt szükség. A pályát is átalakítjuk, jelenleg száztíz méter hosszú, de öt méterrel rövidebb lesz. Változtatunk a kispadon is, ez együtt huszonötmillió forintba kerül, de mindenképpen meg kell csinálni.”

A Haladással kapcsolatos hír még, hogy a szlovák utánpótlásválogatott Bajnok Attila nem lesz a szombathelyiek futballistája, mivel nem vált be a próbajátékon. Már csak egy futballistát figyel a Csertői Aurél vezette szakmai stáb: a fiatal MTK-s Melczer Zsolt szerződést kaphat a zöldfehérektől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik