MASZ Kővágó a fődíjas

MÁTAY ANDREAMÁTAY ANDREA
Vágólapra másolva!
2008.06.29. 00:07
Címkék
Kővágó Zoltán és Petráhn Barbara érdemelte ki a 400 eurós fődíjat a MASZ és a Honvéd szombati nemzetközi viadalán az Iharos-pályán.

Kővágó Zoltán olimpiai ezüstér mes diszkoszvetőnk 64.43 méterrel nyerte meg a Magyar Atlétikai Szövetség és a Honvéd nemzetközi versenyét, ráadásul minden érvényes kísérlete 63 méter fölötti volt.

„Stabilizálódik a mozgásom, de a dobóerőm még kicsit gyengébb volt a kelleténél, mert az utóbbi két hétben nagyon keményen edzettem – magyarázta Kővágó. – Nem volt mese, le kellett egy időre állnom a versenyzéssel, mert ha az ember csak utazik és rajthoz áll, az előbb-utóbb viszszaüt. Azt vártam, hogy kicsit frissebb leszek, de tegnap még nagyon fárasztó edzésem volt.”

A súlylökő Kürthy Lajos sem volt éppen kipihent. Pénteken érkezett haza egy héthetes snagovi edzőtáborozásról, s Pécsett még aznap 20.32 méterre javította egyéni csúcsát. Szombaton már Budapesten bizonyította, hogy eredménye nem volt véletlen, 20.13 méterrel lett első. Ráadásul remek sorozatot dobott, mind a hat kísérletével 19.61 méter fölé került.

„Kicsit izgultam, hogy ilyen fáradtan is képes leszek-e arra, hogy megmutassam, mit tudok – mondta Kürthy. – Örülök, mert ez az eddigi legjobb sorozatom. Köszönettel tartozom érte az edzőmnek, a román Petre Manunak és a mohácsi szponzoroknak, mert lehetővé tették számomra, hogy heteken át vele edzőtáborozzak. Hálával tartozom a nevelőedzőmnek, Varga Sándornak is.”

Petráhn Barbara is elégedett lehet: idei legjobbjával, 52.15 másodperccel nyerte meg a 400 métert, így tavaly után ismét teljesítette az olimpiai B-szintet.

„Hét nap alatt ez volt Barbara ötödik futása – mondta Petráhn edzője, Papp Emese. – Ez a teljesítmény mindenképpen biztató, bár a futás végén még szeretnénk javítani. Jó, hogy ismét teljesítette az olimpiai szintet, ez megnyugtató, és önbizalmat ad neki. Ha kevésbé lett volna fáradt, 52 másodpercen belül ér célba.”

A nap legboldogabb versenyzője Vári Edit volt. A három hónappal ezelőtt sérülése miatt sokáig csak feküdni tudó 100 gátas 13.24 másodperces eredményt ért el.

„Nem számítottam ilyen időre, mert a mozgásom még nem állt össze – magyarázta. – Ezután azonban úgy érzem, lényegesen jobbat is tudok, meg szeretném javítani a 13.06 másodperces egyéni csúcsomat. A fő célom természetesen az, hogy Pekingben legyek csúcsformában.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik