Erwin Koeman segített

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.06.25. 01:33
Címkék
Harmincegy mezőnyjátékos és négy kapus tréningezik az Újpest első csapatával, de ez a szám még módosulhat, hiszen távozók és újabb érkezők is lehetnek a Megyeri úton.

Három órán keresztül izzasztotta futballistáit Szentes Lázár kedd délelőtt a Puskás Ferenc Stadionban. A foglalkozást kihagyta Simon Attila, Remili Mohamed, Szekér Dávid és a brazil Jucemar, mivel orvosi vizsgálaton vettek részt. Ott volt viszont a pályán Vermes Krisztián, ám a védőnek a július 5-én befejeződő bükfürdői edzőtáborozás után a holland Sparta Rotterdamhoz kell utaznia. Újpesten még óvatosak a játékos sorsát illetően, ám a holland lapok tényként közlik a klubcserét. A Voetball International internetes oldalán nyilatkozott Foeke Booy, a Sparta edzője. A szakember örül Vermes Krisztián szerződtetésének, de kiemeli, hogy eddig csak felvételről látta játszani a futballistát. Hozzátette, a magyar szövetségi kapitány, Erwin Koeman ajánlotta figyelmébe a labdarúgót.

„Konkrét a hollandok érdeklődése – mondta Vermes Krisztián. – Rotterdamban részt kell vennem egy orvosi vizsgálaton. Egyelőre nem esett szó arról, hogy próbajátékon is tesztelnek... Korábban az Újpesttel jártam a városban, de a Sparta elleni edzőmérkőzésen nem léptem pályára. Nagy kihívásnak érzem ezt a lehetőséget, ráadásul az új szövetségi kapitány, Erwin Koeman hazájából talán egy fokkal könnyebb lesz újra bekerülni a válogatottba.”

Vermes Krisztián távozására nagy tétben lehetne fogadni, miközben az Újpest egyre közelebb kerül Rajczi Péter visszaigazolásához. A jelek árulkodóak: a csatár korábban a nyolcas mezt viselte, ami tavasszal Hajdú Norberté volt, de középpályás azonban lemondott róla, így azt Rajczi Péter visszakaphatja. Ahogy Sallói István sportigazgató fogalmazott, az első számú csatárjelölt számára szabaddá vált a mez. Ha a támadónak sikerül megegyeznie a Pisa vezetőivel távozása feltételeiről, akkor Újpestre igazol, talán még a héten.

Megeshet, hogy a közép-afrikai Foxi Kethevoama is távozik a Megyeri útról. A támadót két magyar klub – úgy tudjuk, a Debrecen és a Vasas –, valamint egy francia második ligás együttes is szívesen látná.

„Arról nem szeretnék beszélni, hogy Magyarországról kik érdeklődnek a játékos iránt, de a francia megkeresés egészen konkrét – mondta Sallói István. – Az is előfordulhat, hogy Tisza Tibor is távozik, de egyszerre nem akarjuk mindkét futballistát elengedni, hiszen mindketten fontos játékosai a csapatnak, mert sok gólpasszt adnak és rendszeresen betalálnak a kapuba, úgyhogy nem kapkodunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik