Erdőben futottak, műfüvön izzadtak

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.06.25. 01:33
Címkék
Elkezdte a felkészülést az Újpest: a lila-fehérek játékosai alaposan megizzadtak, hiszen futás és labdás edzés is szerepelt a programban. Szentes Lázár vezetőedző új segítője Herédi Attila.

Az időjárás biztosan nem befo lyásolja az újpesti programot. A lila-fehérek futballistái hétfő délelőtt a káposztásmegyeri erdőben futottak, de ez csak a kezdet volt, hiszen tizenkét óra után tíz perccel – nem törődve a kánikulával és a veszélyesnek tartott UV-B-sugárzással – már a műfüves pályán tréningeztek. Ez volt az első olyan Megyeri úti edzés, amelyen már mindenkinek ott kellett lennie, hiszen a múlt héten csupán azoknak kellett a megjelenniük, akik valamilyen okból előbb fejezték be az előző szezont.

Több régi ismerős is feltűnt, így Herédi Attila, aki hétfő óta – ifjabb Bene Ferenc mellett – pályaedzőként segíti Szentes Lázár munkáját.

„Hamar megegyeztünk, hiszen csütörtökön beszéltem először Sallói Istvánnal, és pénteken már hívott is, hogy enyém az állás – mondta Herédi Attila.

– Játékosként két évtizedet töltöttem el a Megyeri úton, később Várhidi Péter mellett dolgoztam három esztendőt pályaedzőként, szóval tudom, hová kerültem. Amióta elmentem innen, majdnem minden megváltozott, hogy mást ne mondjak, a körülmények is egészen mások. Örömmel tértem vissza a klubhoz, az elmúlt években ugyanis csak gyerekekkel foglalkoztam, ám most újra sikeres szeretnék lenni.”

Visszatért a Megyeri útra egy labdarúgó is.

Vaskó Tamás a legutóbbi bajnokságot az angol második vonalban szereplő Bristol Citynél töltötte, de mert a szigetországiak nem éltek opciós jogukkal, a továbbiakban az Újpest játékosa a védő. Persze ha újabb külföldi esélyt kap, és a vevő is megfizeti a lila-fehérek által kért árat, ismét légiós lehet.

„Olyan kemény első edzésen vagyunk túl, mintha Angliában lettünk volna – mondta a tizenegyszeres válogatott. – Egyelőre úgy készülök, hogy Újpesten maradok, hiszen ide köt a szerződésem, ám ha esetleg jön egy újabb külföldi lehetőség, természetesen elgondolkodom majd. A Megyeri úton nagyon jók a körülmények, de mindenkinek az a célja, hogy nívósabb bajnokságban is bizonyítson. Angliában sokat fejlődtem, szinte mindenben sikerült előrelépnem, de akkor sem lennék csalódott, ha az egész bajnokságot Újpesten tölteném: ha így alakul, majd itt bizonyítok.”

A lila-fehérek első tréningjén új játékos is szerepet kapott: a brazil Jucemar Décio Ribeiro da Silvát tesztelheti Szentes Lázár vezetőedző. A védekező középpályás hazájában a Gremio Esportivo Sapucaiensében szerepelt, és vélhetően az Újpest első edzőmérkőzésén is pályára lép. Bal oldali védőt pedig mindenképpen szerződtetni akarnak a Megyeri útra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik