Ajkán vívják a döntőt

B. NAGY ZOLTÁNB. NAGY ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2008.06.25. 01:33
Címkék
Szerdán 17 órakor kezdődik Ajkán a női Magyar Kupa döntője, az MTK Hungária–Viktória FCSzombathely összecsapás.

Az élvonal 2. és 3. helyezettje leg utóbb másfél héttel ezelőtt játszott egymással bajnokit, akkor a budapestiek Jakabfi Zsanett három góljával bizonyultak jobbnak a Vas megyeieknél. Az MTK válogatott támadója továbbra is őrzi remek formáját: az elmúlt hét végén a bajnok Femina kapujába szintén háromszor talált be. Érthetően boldogok voltak a fővárosiak, hiszen a mezőnyben egyedüliként sikerült megszorongatniuk az aranyérmest, és azzal is büszkélkedhetnek, hogy elrontották a feminások százszázalékos mérlegét. A tavasszal 13 NB I-es meccsen mindössze egyetlen vereséget szenvedő MTK így joggal tekinthető, ha csupán egy hajszállal is, esélyesebbnek a szombathelyieknél.

„Több edzőkollégámmal ellentétben a Magyar Kupát rangos hazai eseménynek tekintem – mondta Turtóczki Sándor, az MTK Hungária edzője. – Tíz nappal ezelőtt bajnokin már legyőztük a Szombathelyt, de ebből semmiféle következtetést nem vonok le. Minden meccs más, így ez is, amelyet háromesélyesnek érzek. Remélem, hogy a lefújás után mi emelhetjük magasra a trófeát.”

Az MTK legerősebb összeállításában léphet pályára, sem sérülés, sem eltiltás nem okoz gondot a szakvezetőségnek. Nem úgy a szombathelyieknél, akiknél Szórádi Nikolett a Magyar Kupa elődöntőjében a Győri Dózsa ellen szenvedett kézközépcsonttörést és Várkonyi Orsolya is hiányzik, aki részleges térdszalagszakadás után lábadozik.

„Nagyon nehéz összecsapás előtt állunk, mert most egy mecscsen dől el minden – jegyezte meg Markó Edina, a Szombathely trénere. – Legutóbb hazai pályán kaptunk ki az MTK-tól, így érthetően fűti a lányokat a visszavágás vágya. Sok függ majd attól, hogyan tudjuk semlegesíteni a fővárosiak legjobbját, Jakabfi Zsanettet. Ha sikerül, megszerezhetjük a kupaelsőséget.”

Legutóbb három éve írták ki a Magyar Kupát, amelyet akkor az MTK Hungária hódított el, míg a Szombathely 2001-ben szerepelt a legjobban, akkor az elődöntőben tizenegyesekkel kapott ki az azóta megszűnő Renovától.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik