Erős a középpályás

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.06.23. 00:28
Címkék

A jelentős átalakulás közepén járó Újpest hétfőn elkezdi a felkészülést az új bajnokságra, s ott lesz a csapatban Sándor György is, aki a tavasszal az angol Plymouth labdarúgója volt, de az utolsó öt bajnokin ismét a lila-fehéreknél szerepelt. Vagyis nagyjából sejtheti, mire számíthat Szentes Lázártól az elkövetkezendő napokban, bár állítja, egy hosszú felkészülés azért más, mint a bajnokik közötti tréningezés.

„Nem csak a meleg miatt állnak izzasztó hetek előttünk – mondta Sándor György. – Persze a nyári felkészülésnek ilyennek is kell lennie. Minden hasonló periódus hosszú futással kezdődik, ebben nálunk sem lesz változás, ennyi biztos. A csaknem féléves angliai légióskodás után én már semmin sem lepődöm meg, úgy vagyok vele, hogy mindent megcsinálok, amire utasítanak.”

Sándor Györgynek talán egy kicsivel könnyebb dolga lesz néhány társánál, hiszen a szigetországban töltött hónapok láthatóan jót tettek az izomzatának, a középpályás majd kicsattan az erőtől. Három elemzett újpesti mérkőzésén kiemelkedően teljesített, mindegyiken 13 kilométer felett futott, és ő sprintelte a legtöbbet. Vagyis vezérletével előrébb léphet az Újpest a bajnokságban, persze a keret alaposan átalakult a nyáron.

Amikor Sándor György visszatért Angliából, a Plymouth képviselői eljöttek Budapestre is, hogy megnézzék újra, így előfordulhat, hogy a középpályás Újpesten kezdi a felkészülést, de külföldön fejezi be a szezont.

„A jövőmmel kapcsolatban csak annyi biztos, hogy Újpesten élő szerződésem van – mondta Sándor György. – Ezenkívül minden bizonytalan. Azon is sok múlik, milyen csapat akar szerződtetni, és nem elhanyagolható, hogy az Újpesttel is meg kell egyeznie annak, aki vinni akar. Még az is előfordulhat, hogy a Plymouth újra jelentkezik.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik