Alessandro Del Piero: „Hatalmas a fájdalom és a csalódottság”

Vágólapra másolva!
2008.06.23. 08:52
Az ötödik, (elvileg) utolsó büntetőhöz csak biztos lábú játékost szokás odaállítani egy tizenegyes-párbajban – az már más kérdés, ha a társak idáig sem képesek eljutni az „orosz rulettben”. Alessandro Del Piero volt kijelölve ötödik rúgónak a squadra azzurrában a spanyolok elleni negyeddöntőben, de De Rossi és Di Natale hibái eddigre már eldöntötték a párharc sorsát. A „vörös fúriák” a négy közé jutottak, a csalódott Del Piero meg nem biztos, hogy kitart még egy vb-ciklusig.
Hazamennek a legények: a sérült Cannavaro levezeti csapattársait a gyepről a vesztes negyeddöntő után
Fotó: Reuters
Hazamennek a legények: a sérült Cannavaro levezeti csapattársait a gyepről a vesztes negyeddöntő után
Hazamennek a legények: a sérült Cannavaro levezeti csapattársait a gyepről a vesztes negyeddöntő után
Fotó: Reuters
Hazamennek a legények: a sérült Cannavaro levezeti csapattársait a gyepről a vesztes negyeddöntő után

Meglehet, hogy a spanyolok elleni Eb-negyeddöntő volt Alessandro Del Piero utolsó mérkőzése nagy tornán: a squadra azzurra és a Juventus 34 éves ikonja nem biztos, hogy kitart a 2010-es dél-afrikai „címvédő hadjáratig”.

GATTUSO: NEM VOLT ERŐNLÉT!

„Az első meccs után egyetlen dolog hiányzott a játékunkból: az a frissesség, ami a vb-n győzelemig vitt minket. A csapatszellem ugyanolyan volt, ugyanúgy vágytunk a győzelemre is, de a lábaink túl fáradtak voltak.”
„Nagyon hosszú út vezet még addig. A vágy és az akarat megvan bennem, hogy a nemzeti csapatban játsszak, de meg kell várnunk, hogy mi történik a következő két évben” – nyilatkozta a nagyon csalódott csatár, aki szerint a vereségeket lehetetlenség megszokni.

„A sokadik nagy tornám volt, de ugyanúgy hatalmas a fájdalom és a csalódottság a kiesés után. Ezen a rutin semmit nem változtat. Nem könnyű most elemezni, hogy mi volt jó, avagy rossz a tornán a játékunkban. Egyetlen dolog számít: a végeredmény, az pedig a kiesés…”

A VIDEÓS STÁB GYŐZÖTT

A spanyol válogatott a videós stábnak és a kapusedzőnek is köszönetet mondhat: ők ugyanis Luis Aragonés elmondása szerint órákig elemezték az olaszok büntetőrúgási szokásait. Az ibériaiak szombaton három tizenegyes-párbajt „vívtak” egymás között.
„Ez már szerencsejáték volt, és mi húztuk benne a rövidebbet. Ez a baj a tizenegyesekkel. Két éve mi voltunk a szerencse kegyeltjei, akkor mi nyertük meg a vb-t büntetőkkel, most meg csalódottan mehetünk haza. Épp ezért nem is hibáztatható De Rossi és Di Natale” – tette hozzá.

Az olaszoktól először hibázó Daniele De Rossi vigasztalhatatlan volt a lefújás után.

„Mindig ugyanazokkal a frázisokkal vigasztalnak minket, és valahol mélyen tudjuk, hogy ezek igazak, de a fájdalmat nem enyhítik” – mondta.

A Roma középpályása sérüléssel küszködött a hosszabbításban, legalábbis ezt hozta fel Roberto Donadoni indokul arra, hogy miért nem cserélte be hamarabb Alessandro Del Pierót.

TONI: HAJRÁ, NÉMETEK!

„Nagyon feldúlt és csalódott vagyok, mert nagy esélyt szalasztottunk el. Nem tudtam betalálni, ez személyes kudarc. Most már a Bayern Münchenben játszó csapattársaknak és a német válogatottnak szorítok”
„Korábban be akartam már küldeni, de De Rossi kapott egy rúgást. Meg kellett várnom, hogy tudja-e folytatni. A tizenegyeseknél közös döntés volt, hogy ki rúgjon, senkit nem köteleztem rá. Sajnos egész karrierem alatt balszerencsém volt a büntetőkkel” – nyilatkozta az olasz szövetségi kapitány.

Valóban: Donadoni 1990-ben hibázott az argentinok elleni elődöntő tizenegyes-párbajában, 1994-ben tagja volt annak a válogatottnak, amely büntetőkkel bukta el a vb-döntőt, most meg jött a spanyolok elleni kiesés...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik