Rajczi Pétert visszavárják

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.06.19. 00:41
Címkék
Hamarosan eldőlhet Rajczi Péter sorsa. A lila-fehérek már megegyeztek a 11-szeres válogatott csatárral, így minden az olasz Pisán múlik. A Megyeri útra bal oldali védőt is keresnek, Sallói István sportigazgató elmondása szerint minden bizonnyal külföldről szerződtetnek játékost a posztra.

A nagytakarítás után nagy lendülettel folyik az Újpest felépítése az új évadra. A lila-fehérek vezetői a bajnokságban elért negyedik helyezés okozta csalódás miatt összesen kilenc futballistát küldtek el a keretből, míg az utóbbi napokban – a kölcsönből visszavett játékosokkal együtt – 12 labdarúgó érkezett a klubhoz. Közülük nagy valószínűséggel kevesebb lehetőséget kap majd a Szolnokról visszatérő Freud Gábor, valamint az Integrál-DAC-tól érkező két nigériai légiós, Kingsley Ogbodo és Bidemi Bisoye.

A tucatnyi nevet tartalmazó listán a legértékesebbnek az Ausztriából szerződtetett Kabát Péter és az angol Bristolból visszatérő Vaskó Tamás tűnik. Ugyanakkor nincs kizárva, hogy újabb neves labdarúgókkal erősödik a Megyeri úti keret. Információink szerint Sallói István sportigazgató felvette a kapcsolatot az újonc Haladással, s Andorka Péter felől érdeklődött. A csatár 22 találattal gólkirály lett az NB II Nyugati csoportjában, de alkalmazása nem egyszerű, hiszen még élő szerződése van. Úgy tudjuk, a Haladás 200 ezer eurót (50 millió forintot) kér a több klub által is megkörnyékezett támadóért. Sallói István mindenesetre cáfolta, hogy kapcsolatban állna a szombathelyiekkel. Ugyanakkor Rajczi Péter érkezése nem az Újpesten és nem is a csatáron múlik. A Megyeri útiak már az év elején szívesen hazahozták volna Olaszországból a játékost (a támadóban is volt hajlandóság rá), hogy ismét lila-fehérben futballozzon, ám a Pisával nem sikerült megegyezniük, így a csatár a tavaszt még az olasz második vonalban töltötte. A legfrissebb hírek szerint Rajczi már megegyezett az Újpesttel, és ismét csak az olaszokon múlik az átigazolása. Segítheti az ügy rendezését, hogy a Pisa jelentős summával tartozik a támadónak, vagyis ha a légiós enged az összegből, alighanem ingyen távozhat, noha még egy évig érvényes szerződés köti.

„Már januárban, amikor a csapat Olaszországban edzőtáborozott, megegyeztünk Rajczi Péterrel – mondta Sallói István. – Abban állapodtunk meg, ha hazajön Pisából, nálunk folytatja pályafutását. Mi várjuk a támadót. Valóban, már a télen is szerettük volna szerződtetni, de akkor csapata nem engedte el – most várjuk az újabb fejleményeket. Bár hallottam, olvastam más híreket is vele kapcsolatban, hangsúlyozom: mi már korábban megegyeztünk.”

A lila-fehérek jelenleg három futballistát tesztelnek: a bosnyák belső védő Josip Cutukot, valamint a 22 éves pápai Szekér Dávidot és az Inter Bratislava középpályását, Hegedűs Lászlót. Velük kapcsolatban döntés akkor születhet, ha már edzőmérkőzésen is látta őket Szentes Lázár vezetőedző. Csatáron kívül mindenképpen szeretne bal oldali védőt is igazolni az Újpest, hiszen klasszikus balhátvéd jelenleg nincs a keretben.

Sallói István cáfolta azon lapértesüléseket, amelyek szerint már megegyeztek a nigériai Kasali Yinka Casal szerződtetéséről a holland Cambuurral.

„Szeretnénk erre a posztra is igazolni, de nem a nigériait, aki ráadásul szerintem nem is védő, hanem szélső – mondta a sportigazgató. – Minden követ megmozgatunk annak érdekében, hogy jó futballistát szerezzünk, de mert a magyar kapuk bezárultak, mindenképpen külföldről kell hoznunk valakit – a jobb labdarúgók azonban egyelőre kivárnak.”

Csakúgy, mint a külföldi klubok, amelyek újpesti futballista szerződtetését tervezik. A legkapósabb Tisza Tibor, ám a támadó iránti érdeklődés mostanában nem túl élénk. Sallói István elmondása szerint a kérők előbb szétnéznek az Európa-bajnokságon, s csak ezt követően figyelnek majd oda az akkor már teljesen egészséges csatárra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik