Hiába kért, nem adtak

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2008.06.05. 02:38
Címkék

Aldo Dolcetti második alkalommal dolgozott Magyarországon, s ezúttal is szerződése lejárta előtt távozott. Az olasz szakember korábban a Bp. Honvédot, a tavasszal 15 bajnokin a BFC Siófokot irányította. Vezetésével csupán két győzelmet értek el a siófokiak, mégsem az eredménytelenség volt az elsődleges válóok.

Sokakat meglepett a távozása. Valóban a hirtelen elhatározások embere?

Bár kedd este derült ki, hogy nincs tovább, korábban már voltak erre utaló jelek – válaszolta Aldo Dolcetti. – A szezon végén leültem beszélgetni a vezetőkkel, hogy értékeljük a csapat tavaszi teljesítményét, és egyeztessünk a jövőről. Ugyan a szerződésem még egy évig élt, de látszott, két dologban nem tudunk megegyezni. Végül közösen úgy határoztunk, nem folytatjuk a megkezdett munkát.

Miben nem tudtak egyezségre jutni?

Kértem, hogy ismerősöm és jó barátom, a Honvédnál már velem dolgozó erőnléti edző, Lidio Melis csatlakozhasson a szakmai stábhoz. Mondták, erre nincsen lehetőség, és a pénzügyekben sem tudtunk közös nevezőre jutni. Ezért aztán nem láttam biztosítottnak, hogy a következő szezonban előrelépjen a gárda. Márpedig én azért tértem vissza Magyarországra, hogy valamit letegyek az asztalra. Sajnálom, hogy nem sikerült.

A nevét máris több élvonalbeli klubbal kapcsolatba hozták. Ennyire kapós?

Pedig nem keresett meg senki. Ilyen az élet. Szívesen maradnék még, de arra is felkészültem, hogy vissza kell térnem Olaszországba. Ha nem lesz munkám, a következő heteket, hónapokat a tanulásnak szentelem, és nagyon várom már az Eb rajtját is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik