Büntetés lesz a vacsorából

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.06.03. 07:26
Címkék

Vihart kavart Szentes Lázár nyilatkozata, amelyet a Debrecen– Újpest meccs után adott a sporttelevíziónak. A lila-fehérek szakvezetője akkor azt mondta, hogy hallja a fején lévő bohócsipkán lévő csengők hangját, és a szombaton látott Újpesthez annyi köze van, hogy szerepel a neve a jegyzőkönyvben.

Kemény, első hallásra érthetetlen szavak, ám ezeket eddig egyetlen Megyeri úti vezető sem akarta kommentálni. Hétfőn aztán Joe Böröcz, az Újpest tulajdonos ügyvezetője elmondta, mi volt a nyilatkozat hátterében.

„Nem szeretem a lezáratlan ügyeket – mondta Joe Böröcz. – Először is elismerem, hogy Szentes Lázár szavai nem voltak túl szerencsések, hiszen szokatlanul élesen kritizálta a csapatot. Ez azonban csak azoknak volt váratlan, akik nem tudták, mi áll ennek hátterében. A múlt héten megdöbbentő esemény történt. Kedden Urbányi István, a csapat volt edzője vacsorázni hívta a keret tizenhárom játékosát, s ezt etikátlannak érezzük. Az rendben van, hogy a szakember el akart köszönni volt futballistáitól, de az időpont kiválasztása szerencsétlen volt, hiszen a bajnokság egyik legfontosabb mérkőzése előtt invitálta labdarúgóinkat. Erről senki sem tudott a klubnál, így Szentes Lázár is csak pénteken értesült az eseményekről. Én ehhez hasonlót az üzleti világban még nem tapasztaltam, de a futballban is páratlan az ilyen esemény. Nem tartom helyesnek, ha egy volt edző nem tud elszakadni egykori csapatától. Lesz következménye ennek a találkozónak, az első nyári edzés előtt biztosan téma lesz még az öltözőben az eset.”

Természetesen Urbányi István karakteres véleményt fogalmazott meg Joe Böröcz szavaira reagálva.

„Az élet ennél sokkal egyszerűbb, legalábbis annak alapján, ahogy én élem – mondta a szakember. – A játékosokkal beszélgettünk arról, hogy néhányukat szeretném meghívni egy búcsúösszejövetelre. Amikor az Egyesült Államokban leváltották azt az edzőt, aki engem a San Joséhoz vitt, akkor ő a következő héten meghívta a csapat egy részét vacsorázni. Ez jó hangulatú találkozó volt, innen jött az ötlet. Mivel én többet éltem Magyarországon, mint az Egyesült Államokban, azt javasoltam, hogy legyen a mi találkozónk a bajnokság után, de mivel a szezont követően többen azonnal elutaznak, a srácok kérték a keddi időpontot, az elég messze van a meccstől. Összejöttünk mint barátok. Nem küldtem névre szóló meghívókat, a játékosok szerveztek mindent, szerintem nincs ebben semmi rossz. Hogy mit gondolok a kilátásba helyezett következményekről? Ez egy szomorú szezon szomorú lezárása.”

Joe Böröcz beszélt arról is, hogy miként alakulhat át az Újpest kerete az őszre. Az érkező futballistákról nem akart beszélni, de annyit elmondott, hogy Denis Dourandi, Sadjo Haman, Györök Tamás, Juhár Tamás, Regedei Csaba és Sasa Radulovic mellett a harmadik számú kapus, Szalma Pál is távozik az együttestől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik